📍کیش و مات آمریکا در میانمار
🔹نزاع انتخاباتی در ایالات متحده برای واشنگتن بسیار گران تمام شد و دولت جدید این کشور را دچار غافلگیری راهبردی در میانمار کرد.
🔹ميانمار از لحاظ ژئوپلتیکی حائز موقعیت استراتژیک است. ساحل میانمار به تنگه «مالاکا» یکی از بزرگترین و مهمترین آبراههای راهبردی جهان دسترسی دارد. تنگه مالاکا اقیانوسهای هند و آرام را به هم متصل میکند و کوتاهترین مسیر دریایی میان خلیج فارس و چین است. 80% از واردات نفتی چین (12 میلیون بشکه در روز) با ابر تانکرها از این تنگه حملونقل میشود.
از این رو نفوذ واشنگتن در میانمار و کنترل این آبراه، به مثابه در اختیار داشتن گلوگاه عبور انرژی به چین و مهار این قدرت نوظهور از سوی آمریکا خواهد بود.
در مقابل چین نیز بعد از تحولات 11سپتامبر و تسلط آمریکا بر چاههای نفت منطقه، سعی داشته با تقویت حضور خود در میانمار، مانع از دستیابی آمریکا به تنگه مالاکا و منابع طبیعی، بویژه نفت و گاز، میانمار گردد.
در این ارتباط شورای آتلانتیک از طریق بنیاد اعطای دموکراسی و بنیاد سوروس، کوشید با طراحی و حمایت از انقلاب مخملی موسوم به «زعفرانی» بوداییها را در میانمار به قدرت برسانند تاحکومتی همسو با غرب در این کشور روی کار بیاید.
🔹به نظر میرسد با سرنگونی دولت خانم "آنگ سان سوچی" ایالات متحده در میانمار کیش و مات شد. پسلرزهای این مهم و واکنشهای حاکی از درد واشنگتن، میتواند منجر به آغاز جنگ سرد نوینی در ابتدای مسیر "جاده-کمربند" گردد./رضا سراج
اندیشکده جوانان انقلابی
https://eitaa.com/amoozeshe_farmandeha