چند چیز است میزان حسنات انسان را خیلی سنگین می کند «فَأَمَّا مَن ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ، فَهُوَ فىِ عِيشَةٍ رَّاضِيَةٍ» (القارعة:6،7). اگر میزان حسنات سنگین شد انسان در بهشت برین مهمان خدا خواهد بود در خوشی دائم خواهد بود. و یکی از چیزهایی که میزان حسنات را خیلی سنگین می کند تسبیحات اربعه است. «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ» ( شیخ کلینی/ الكافي/ ج2/ ص:505). تسبیحات اربعه این قدر مهم است که در رکعت سوم و چهارم می تواند جای حمد جایگزین بشود. در میزان اعمال چیزی سنگین تراز ذکر تسبیحات اربعه نهاده نمی شود.
یکی دیگر از چیزهایی که میزان حسنات را خیلی سنگین می کند زیاد صلوات فرستادن است. «فِي خُطْبَةِ النَّبِيِّصلی الله علیه وآله وسلم فِي فَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ مَنْ أَكْثَرَ فِيهِ مِنَ الصَّلَاةِ عَلَيَّ ثَقَّلَ اللَّهُ مِيزَانَهُ يَوْمَ تَخِفُّ الْمَوَازِينُ» (مجلسی/ بحارالأنوار/ ج91/ ص:47). پیامبر فرمودند: اگر کسی بر من صلوات بفرستد روزی که معمولا همه کم می آورند میزان حسنات او سنگین خواهد بود. ذکر صلوات میزان را سنگین می کند در روزی که میزان حسنات سبک است.
در یک روایت دیگر پیامبر صلی الله علیعه وآله وسلم می فرماید: 🌹من خودم می آیم کنار میزان حسنات می ایستم نگاه می کنم اگر از امت من کسی کم آورده بود موجودیش از بدهیش کم بود می خواستند به طرف جهنم ببرنش، اگر در دنیا زیاد صلوات فرستاده باشد من ثواب و بهره صلوات ها را در نامه اعمالش خواهم گذاشت و میزانش را سنگین خواهم کرد. اهل بیت و معصومین خیلی هوای ما را دارند قدر بدانیم. این جمله زیارت جامعه کبیره خوبی های خلقت را در ائمه جمع کرده است. «إِنْ ذُكِرَ الْخَيْرُ كُنْتُمْ أَوَّلَهُ وَ أَصْلَهُ وَ فَرْعَهُ وَ مَعْدِنَهُ وَ مَأْوَاهُ وَ مُنْتَهَاهُ» (شیخ صدوق/ من لايحضره الفقيه/ ج2/ ص :609). خیلی جامع است یعنی هر گوشه و کنار عالم قشنگی، زیبایی، خوبی، جمال، کمال از هر کس و در هر کجا و در هر زمان و مکانی دیدی اولش چهارده معصومند.
اول این خیر، آخر این خیر، معدن این خیر، ریشه این خیر، ابتداء و انتهای این خیر همه اش ائمه هستند. یعنی منبع و معدن همه خوبی های عالم محمد و آل محمد هستند.🌺🌺🌺
این همه آوازه ها از شه بودگر چه از حلقوم عبدالله بود🌹