💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و هفتاد وسوم
📄در ادامه بحث های اخلاق مهدوی بحث دعا حاج آقا مجتبی تهرانی می آیند یک موضوع جدیدی را در بحث دعا مطرح میکنند ولی قبلش گفتن که ما وقتی میخواهیم دعا 🤲 برای دیگران بکنیم سه حالت را متصوریم؛ حالت اول و دوم را مرور می کنیم، حالت سوم حالت جدید است.
⬅️صورت اول این بود که شما حاجتی را برای خودت بخواهی، همان را هم برای دیگران بخواهی و در دعا بین خودتان و دیگران فرقی نگذارید. یعنی یک دعایی، فرق نمی کند مادی باشد معنوی باشد، برای خودت بخواهی برای 💝رفیقت هم بخواهی حالا برای برادرت هم بخواهی، چه برادر خانوادگی 🧑🏻، چه برادر ایمانی. گفتیم که این کار مانعی ندارد.
فقط در بحث مغفرت گفتن اول برای خودت مغفرت کن بعد خانواده و دیگران. در چیزهای معنوی اول برای خودت دعا کن، این را قرآن 📖 و ادعیه به ما یاد دادن، در چیزهای مادی ولی نه، اول دیگران را دعا کن.
⬅️صورت دوم کار این است دیگران را بر خودم مقدم بدارم و اصلا حاجت خودم را ذکر نکنم و فقط از خدا حـاجت آن بنده خدا را بخواهم.
چرا این کار را می کنم⁉️ جهتش این است که از معصومین به ما رسیده که اگر شما از خدا حاجتی را برای دیگران بخواهید خداوند چندین برابرش را به شما می دهد. مثلا می گویی خدایا رفیقم پول ندارد به او پول💶 بده. تو نیاز نیست برای خودت هم دعا بکنی خدا به تو هم می دهد.
☝️البته نیاز نیست نه اینکه اصلا دعا نکن منظور این است که خدا می دهد، حالا دعا بکنی که قطعا اشکالی ندارد.
👌پس انگیزه من از اینکه دیگران را بر خودم مقدم می دارم و خودم را حذف میکنم این است که می خواهم چندین برابر نصیبم بشود. این را آقای مجتبی تهرانی می گوید با آن سوداگری می گوییم، اگر اخلاص🌱 در آن نباشد خیلی کارساز نیست.
📘یک روایتی را مطرح می کنیم در کتاب بحارالانوار، ج90، ص386 این روایت آمده.
💠آقا رسول الله (ص) فرمودند؛
✨«مَا مِنْ عَبْدٍ دَعَا لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ إِلَّا رَدَّ اللَّهُ عَلَیْهِ مِثْلَ الَّذِی دَعَا لَهُمْ مِنْ کُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ ..» هیچ بنده ای نیست که برای مرد یا زن مؤمنی🔅 دعا کند مگر اینکه خداوند از جانب هر مرد و زن مؤمنی که در گذشته بوده تا در آینده و قیامت برای این فرد باز می گرداند، مانند آنچه برای آن بنده خدا خواسته 🎁 خدا هم به او می دهد.
👌چنین کسی انگیزه اش از حذف خودش در دعا (خودش را حذف کرد و فقط دیگران را آورد) اینکه نمی خواهد چند برابر دعای تضمین شده را رها بکند.
البته سوداگری که می شود سوداگری خوبی است. ما سوداگری مثبت داریم و سوداگری منفی، همه اینها را باید نگاه بکنیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (84)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 273
💠☀️💠☀️💠☀️💠