✋
شورای راهبری پزشکیان، مدل کمونیستی چین
🔺شورای راهبری دولت آقای پزشکیان و تشکیل کارگروه های تخصصی برای انتخاب وزرای کابینه و همچنین سیاست گذاری های کلان برای اداره کشور الهام گرفته از نظام کمونیستی چین هست که رئیس جمهور و نخست وزیر و به تبع از آن کابینه را انتخاب می کنند این تصمیم گیری ها در کنگره ملّی خلق چین که اعضای آن عمدتا از حزب حاکم (کمونیست) هستند گرفته می شود(کنگره نقش تشریفاتی دارد).
🔹حزب کمونیست با ۱۲ کارگروه تخصصی در موضوعات اقتصادی و سیاسی و امنیّتی و فرهنگی و تصمیم سازی های راهبردی ، سیاست های کلان دولت را تعیین میکنند تا کشور را در مسیر توسعه قرار دهند.
🔹موضوع جالب در مدل ارائه شده شورای راهبری پزشکیان ، تلفیق ساز و کار کمونیستی با انتخاب دموکراتیک مردم هست ، یعنی وزراء را شبکه های تخصّصی معرفی میکنند امّا مجلس حرف آخر را می زند.
🔹کارگروههای تخصّصی جامعه کوچکی را ایجاد میکنند تا بتوانند پیشرفت کشور را از مسیر تصمیم نخبگانی پیش ببرند در حالیکه این مدل با نظام دموکراتیک ایران که مردم رئیس جمهور و نمایندگان را انتخاب میکنند ، منافات دارد یا بهتر است بگویم بیفایده و نمایشی است.
🔹برخلاف نظام کمونیستی چین که داده های علمی و کارشناسی کارگروههای تخصّصی بدون نیاز به تأییدیه جدید به تصمیمگیریهای سیاسی میرسند.
🔹در نظام سیاسی ایران ، تصمیم نخبگانی مشابه با مدل کمونیستی ، بدون اراده و همراهی مردم برای تحوّل و پیشرفت نمیتواند ادامه پیدا کند.
🔹بنابراین شورای راهبری دولت پزشکیان کپی شده از نظام کمونیستی چین برای پیشبرد امور، تشکیل دولت و سیاستگذاریها است که در نظام سیاسی ایران تصویر نمادین دارد.
🔹بویژه اینکه دولت و اعضای کابینه به تأییدیه مجلس شورای اسلامی نیاز دارد.
🔹تعداد همه اعضای این شورا به همراه کارگروههای تخصّصی که قرار است وزرای دولت را معرفی کنند به ۴۵۰ نفر می رسد.
✍ ابوقاسم
╭❀💠❀ঈاردکان نماঈ❀💠❀╮
@ardakannema
⚜┄┅💠 ❀🌷❀ 💠┅┄⚜