❤️ وجود مبارک حضرت علی (ع) در نسل آدم دلیل سجده فرشتگان وجنیان بر آدم است ❤️
🔸 بر اساس آیه 82 سوره ی صاد ابلیس هیچ چیز را بالاتر از خداوند یکتا نمی دانست و برای همین عزت و جلال خدا را برای کاری که انجام خواهد داد قسم می خورد:
قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ
ترجمه:
گفت : به عزت تو سوگند که همگان را گمراه کنم
إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ
ترجمه:
مگر آنها که از بندگان مخلص تو باشند
🔹 ابلیس نماز می خواند و خدا را عبادت می کرد که در خطبه 192 نهجالبلاغه به آن اشاره شده است. ابلیس با این که بر اساس آیه 50 سوره کهف جن بود (إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّبه) به دلیل عباداتش بر اساس همین آیه (وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ) و همچنین آیه 61 سوره إسراء در میان فرشتگان قرار گرفته بود.
🔸 همچنین ابلیس روز قیامت را هم قبول داشت و به معاد اعتقاد داشت که از خداوند تا این روز مهلت خواسته بود. آیه 79 سوره صاد:
قَالَ رَبِّ فَأَنظِرْنِي إِلَى يَوْمِ يُبْعَثُونَ
ترجمه:
شیطان عرض کرد: پروردگارا، پس مهلتم ده که تا روز قیامت زنده بمانم
📝 دلیل اصلی این که شیطان دچار تکبر شد و بر حضرت آدم سجده نکرد و با وجود این که ابلیس خدا را قبول داشت , نماز می خواند و قیامت را هم قبول داشت اما قرآن می گوید کافر است, این است که ابلیس ولایت حضرت آدم و اهل بیت را نپذیرفت.
📚 در روایتی داریم که ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺿﺎ (ع) پذیرش ولایت اهل بیت را به سجده ی ابلیس و فرشتگان بر آدم تشبیه کرده اند چون هر دو به پذیرش ولایت و امامت مربوط می شد و ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ:
ﻣَﺜَﻞُ ﺍﻟْﻤُﺆْﻣِﻨِﻴﻦَ ﻓِﻲ ﻗَﺒُﻮﻟِﻬِﻢْ ﻭَﻟَﺎﺀَ ﺃَﻣِﻴﺮﺍﻟْﻤُﺆْﻣِﻨِﻴﻦَ ﻓِﻲ ﻳَﻮْﻡِ ﻏَﺪِﻳﺮِ ﺧُﻢٍّ ﻛَﻤَﺜَﻞِ ﺍﻟْﻤَﻠَﺎﺋِﻜَﺔِ ﻓِﻲ ﺳُﺠُﻮﺩِﻫِﻢْ ﻟِﺂﺩَﻡَ ﻭَ ﻣَﺜَﻞُ ﻣَﻦْ ﺃَﺑَﻰ ﻭَﻟَﺎﻳَﺔَ ﺃَﻣِﻴﺮﺍﻟْﻤُﺆْﻣِﻨِﻴﻦَ ﻓِﻲ ﻳَﻮْﻡِ ﺍﻟْﻐَﺪِﻳﺮِ ﻣَﺜَﻞُ ﺇِﺑْﻠِﻴﺲ
ترجمه: ﭘﺬﻳﺮﺵ ﻭﻻﻳﺖ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﻮﻣﻨﻴﻦﻋﻠﻴﻪﺍﻟﺴّﻼﻡ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻏﺪﻳﺮ ﺧﻢ، ﻣﺜﻞ ﺳﺠﺪﻩ ی ﻣﻼﺋﻜﻪ ﺑﺮ ﺁﺩﻡ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣـَﺜَﻞ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻏﺪﻳﺮ ﺍﺯ ﭘﺬﻳﺮﺵ ﻭﻻﻳﺖ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﻮﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻼﻡ ﺍﻋﺮﺍﺽ ﻛﺮﺩﻧﺪ، ﻣَﺜﻞ ﺍﺑﻠﻴﺲ ﺍﺳﺖ.
📁منبع روایت: ﺍﻗﺒﺎﻝ ﺍﻻﻋﻤﺎﻝ، ﺍﺑﻦ ﻃﺎﻭﻭﺱ، ﺝ ۱ ، ﺹ ۴۶۴
📚 بی دلیل نیست که به حضرت علی (ع) 👈ابوتراب👉 یا پدر خاک می گویند چون پذیرش ولایت و شبیه شدن به ایشان معیار بهشتی و جهنمی بودن افراد است. خداوند در آیه 40 سوره نبأ چه زیبا حق را مشخص می کند:
إِنَّا أَنْذَرْنَاكُمْ عَذَابًا قَرِيبًا يَوْمَ يَنْظُرُ الْمَرْءُ مَا قَدَّمَتْ يَدَاهُ وَيَقُولُ الْكَافِرُ يَا لَيْتَنِي كُنْتُ تُرَابًا
ترجمه آیه:
ما شما را از روز عذاب که نزدیک است ترسانیده و آگاه ساختیم، روزی که هر کس هر چه کرده در پیش روی خود حاضر بیند و کافر در آن روز گوید که 👈ای کاش خاک بودم 👉
❤️ نماز بی ولای او عبادتیست بی وضو / به منکر علی بگو نماز خود قضا کند
#میلاد_امام_علی
#روز_پدر
#فضائل_امیرالمومنین
✅
@arteshezohur