😑حکم نماز و روزه کسی که در اثر ندانستن مساله یا اهمال و سستی،
#غسل های واجب خود را انجام نداده😔
📥 سوال:
کسی که در اثر ندانستن مساله یا اهمال و سستی، غسل های واجب خود را انجام نداده، نماز و روزه او چه حکمی دارد؟
📤 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
اگر در انجام غسلی اهمال و سستی نموده، باید نمازها و روزه هایش را قضا کند و روزه اش علاوه بر آن، کفاره هم دارد. همچنین اگر در اثر ندانستن مساله، غسل نکرده، باید نمازهایش را قضا نماید و در صورتی که در یاد گرفتن مساله کوتاهی نکرده باشد، روزه هایش فقط قضا دارد، و گرنه بنابر احتیاط واجب، کفاره هم دارد. کسی که اصلا نمی دانسته جنابت چیست و جنب کیست، روزه هایش صحیح است.
✍ آیت الله مکارم:
باید نمازها و روزه های خود را اعاده کند و بنابر احتیاط واجب، کفاره روزه ها را نیز بپردازد، و اگر نتوانست، هر چند «مُد» که می تواند به فقرا اطعام کند و اگر نتواند، باید هشتاد و یک روز روزه بگیرد و اگر نتواند، هر چند روز که می تواند به جا آورد و اگر نتواند، استغفار کند و همین اندازه که در قلب بگوید «استغفرالله» کافی است و واجب نیست بعدا که قدرت پیدا کرد، کفاره بدهد.
✍ آیت الله سیستانی:
نمازها باطل است و روزه اگر غسل جنابت یا حیض یا نفاس را عمدا انجام نداده، باطل است؛ ولی اگر جاهل بوده، باطل نیست.
✍ آیت الله صافی:
باید قضا نماید و نسبت به روزه، کفاره هم به گردن او می آید.
✍ آیت الله سبحانی:
باید نماز و روزه اش را قضا نماید و نسبت به روزه، در صورتی که جاهل مقصر بوده کفاره هم به گردن او می آید.
✍ آیت لله بهجت:
هر غسلی که کرده باشید، هر چند غسل مستحبی، چون قصد وظیفه داشته اید، ممکن است کفایت از غسل جنابت نموده باشد؛ ولی نماز و روزه هایی که یقین دارید بدون هیچ غسلی در حال جنابت به جا آورده اید، باید قضا کنید و کفاره روزه ها را اگر جاهل قاصر بوده و به سوال توجه نداشته اید، ادا کنید، و گرنه کفاره واجب نیست؛ هر چند احوط (احتیاط مستحب) در به جا آوردن آن است.
📚 منابع:
[1]خامنه ای: استفتاء [2]مکارم، توضیح المسائل، با استفاده از م 1402 و استفتاء [3]سیستانی: استفتاء [4] صافی: استفتاء [5]سبحانی، استفتائات، ج1، س 154 [6]بهجت، استفتائات، ج1، س 763 و استفتاء »> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج1.
💠کانال تخصصی احکام بانوان 💠
╔══🌿🌼🌿═══╗
🆔
@askbanoo 🚺
╚═══🌿🌼🌿══╝