♨ بازسازي روحانی!
*رئیسجمهور سابق، روحانی که سابقه طولانی در شورای عالی امنیت ملی نیز دارد، به مناسبت سالروز تشکیل این شورا، در توئیتی نوشت: «۲۰ مهر ۳۲ سال پیش، شورای عالی امنیت ملی تأسیس شد. سیاست «بیطرفی فعال» در حمله ائتلاف به عراق در سال ۶۹ و خارج کردن ایران از ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل در سال ۹۴ از تصمیمات سرنوشتساز این نهاد است. هوشیاری نسبت به تحولات منطقه، جهان و تدبیر شجاعانه برای صلح و امنیت ملی لازمه پیشرفت کشور است».
👈 گزارههای تحليلي
⬅️ محمد عطریانفر از اعضاي حزب کارگزاران سازندگی در حمایت از روحانی پیشنهاد میکند: «آقای روحانی باید از جنبه اثباتی وارد شود؛ دستاوردهای قابل دفاع هشت سال ریاستجمهوری خود را بهعنوان پایلوت، مبنا قرار دهد و بهتناسب آیندهنگری و افق ۲۰ ساله آینده و موقعیت ایران در منطقه و جهان، حرفهای اثباتی بزند».
⬅️ همزمان با عطريانفر، محمد قوچانی، مدیرمسئول روزنامه سازندگی در یادداشتی با اشاره به اظهارنظر توییتری حسن روحانی مینویسد: «حسن روحانی پس از دو ماه غیبت خودخواسته و هوشمندانه، به عرصه عمومی بازگشته است؛ نهفقط در مقام رئیسجمهور سابق که بهعنوان سیاستمداری که دغدغهاش امنیت ملی ایران است! وي بر این نكته تأکید میکند كه روحانی پس از ۸ سال "شیخالرئیس" بودن، به نقش تاریخی خود یعنی "شیخ دیپلمات" بازگشته است. اين فعال اصلاحطلب سکوت روحانی در دو ماه گذشته را مانع تقسیمبندی جناحها به «با برجام» و «بر برجام» دانسته و همه را در راستاي حفظ امنیت ملی ایران تحليل میکند».
👈 گزاره تحلیلی
⬅️ سادهاندیشی و ناپختگی برخي اعضاي جریان اصلاحات در اين است كه روحانی را در شرایطی دغدغهمند امنیت ملی ایران معرفی میکنند که در دوره حاکمیت ائتلاف اصلاحات-اعتدال بر کشور، عمیقترین چالشهای امنیتی (ازجمله در دیماه ۱۳۹۶، آبانماه ۱۳۹۸ و تیرماه ۱۴۰۰) كه محصول سوءمدیریت حسن روحانی و یاران او در رأس قوه اجرایی کشور بود، به وقوع پیوسته است.
⬅️ طیف اصلاحات در شرايطي پيشنهاد دستاوردسازي به روحانی میدهند كه تورم بیش از ۴۴ درصد، رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی، سه برابر شدنِ بدهیهای دولت از سال ۹۴ و وضعیت کسری بودجه ۴۵۰ هزارمیلیاردی ارمغان دولت روحانی براي دولت سیزدهم بوده است.
⬅️ بدون ترديد بازسازی چهره ناموفق حسن روحانی از سوی اصلاحطلبان، موجب تداوم این سوء مدیریتها در بخشهای دیگر کشور خواهد شد. توصیه به این طیف که کم از ناکارآمدی دولت بهاصطلاح تدبیر و امید ضربه نخورده و به دلیل حمایت و همراهی با آن، محصولی جز بیاعتمادی اجتماعی به خود در انتخاباتهای اخیر برداشت نکرده است، سخن ماهاتما گاندي، رهبر، سياستمدار و آزاديخواه هندي است که میگوید: «اگر جرئت زدن حرف حق را نداريد، دستکم براي آنهایی كه حرف ناحق میزنند، دست نزنيد».
✍ حسين عباسيان