﷽؛
✅ درس هایی از انفاق حضرت زهرا (سلام الله علیها) در شب عروسی
📝 پرسش :
👈 از داستان انفاق پيراهن در شب عروسی توسط بانوی دو عالم حضرت زهرا (سلام الله عليها) چه درس هایی می توان گرفت ؟
📖 پاسخ اجمالی :
👈 از داستان انفاق پيراهن توسط حضرت زهرا (سلام الله علیها) در شب عروسی ، درس هایی می توان گرفت ؛
#اول در هر زمانی ، حتي در شب عروسی نباید از توجه به فقراء و نيازمندان غافل شد .
#دوم براي انفاق كردن بايد بهترين کالا را انتخاب كرد و خوب است بين لباس نو و کهنه ، لباس نو را انفاق كرد و لباس کهنه را برای خود انتخاب کنیم ، زیرا حضرت زهرا (سلام الله علیها) لباس نو و زيبای عروسی خود را انفاق كرد و به جای آن لباس کهنه را براي خود برداشت .
#سوم الگو برداری حضرت زهرا (سلام الله علیها) از حضرت خديجه (سلام الله علیها) و پيامبر (صلی الله علیه و آله) برای همه حجت است .
📖 پاسخ تفصیلی :
👈 هنگام شهادت بانوى اسلام ، حضرت زهرا (عليها السلام) ، اميرمؤمنان علی (عليه السلام) در كنار بستر ايشان جعبه اى را مشاهده كرد ، پرسيد اين چيست ؟
👈 حضرت فاطمه (عليها السلام) عرض كرد : در ميان اين جعبه ، حرير سبزى است كه داخل آن صفحه اى سفيد وجود دارد و در آن صفحه چند سطر نوشته شده .
👈 حضرت علی(عليه السلام) فرمود :
مضمون آن چيست ؟ دختر پيامبر اكرم (صلی الله عليه و آله و سلم) پاسخ داد :
در شب عروسى و زفاف ، من در جايگاه عبادت خود نشسته بودم ، مستمندى آمد و تقاضاى جامه اى كرد ، من دو پيراهن داشتم ، يكى نو كه در آن شب پوشيده بودم و ديگرى كهنه ، همان پيراهن نو را به او دادم . صبحگاه پدرم براى ديدن ما آمد ، فرمود تو كه جامه نو داشتى چرا نپوشيدى !؟
👈 گفتم : مگر شما نفرموديد هر چه انسان صدقه و كمك به مستمندان كند ، برايش باقى مى ماند ، من هم آن جامه نو را به بينوائى دادم . فرمود : اگر جامه نو را مى پوشيدى و كهنه را به فقير مى دادى براى شوهرت بهتر بود و آن بينوا هم به پوشاك مى رسيد . عرض كردم در اين كار هم از شما پيروى كردم ؛ زيرا مادرم خديجه (سلام الله علیها) هنگامى كه افتخار شرفيابى خدمت شما پيدا كرد و تمام اموال خود را در اختيار شما گذاشت ، همه آنها را در راه خدا بخشيدى تا به جائى رسيد كه سائلى از شما پيراهنى خواست ، جامه خود را به او دادى و در اين امور مانند شما كسى نيست ! پدرم گريه كرد و مرا به سينه چسبانيد . در اين هنگام فرمود : جبرئيل نازل شده و از جانب خداوند به تو سلام مى رساند و مى گويد : به فاطمه بگو هر چه از ما مى خواهد درخواست كند كه من او را دوست دارم .
👈 گفتم :
« يَا اَبَتَاهُ! شَغَلَتْنِى عَنِ الْمَسْئَلَةِ لَذَّة خِدْمَتِهِ، لَاحَاجَةَ لِى غَيْرَ لِقَاءِ رَبِّىَ الْكَرِيمِ فِى دَارِ السَّلَامِ »؛
( پدر جان ! مرا شيرينى فيض حضورش چنان به خود مشغول داشته كه به ياد درخواست چيزى نيستم و جز لقاءِ پروردگار ، آرزويى ندارم ).
👈 پدرم دست هاى خود را بلند كرد و به من نيز دستور داد دستم را بلند كنم و فرمود :
« اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِاُمَّتِى »؛
( خدايا امّت مرا ببخش و بيامرز !)
👈 جبرئيل فرود آمد و عرض كرد :
خداوند مى فرمايد : كسانى از امّت تو كه محبّت فاطمه و همسر او و فرزندانش را داشته باشند، آمرزيدم ! من تقاضاى سندى براى اين موضوع كردم. جبرئيل اين حرير سبز را آورد كه در آن نوشته است :
«كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلى نَفْسِهِ الرَّحْمَة» (1)
و جبرئيل و ميكائيل نيز گواهى دادند .
👈 پدرم فرمود : آن را حفظ كن و در هنگام وفات سفارش كن كه با تو در قبر گذارند ، مى خواهم در روز قيامت كه زبانه هاى آتش شعله مى كشد ، درخواست آمرزش امّت كنى !(2)،(3)
#پےنوشت
🌈(1). قرآن کریم، سوره انعام، آيه 54.
🌈(2). رَیاحینُ الشَّریعَه، محلاتی، ذبیح الله، دارالکتب الاسلامیه، تهران، ۱۳۹۶ ش، ج 1، ص 72
🌈(3). اسلام و كمكهاى مردمى، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم، فرازمند، جواهر السلطان، نسل جوان، قم، 1383 ش، چاپ اول، ص 155.
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎