💢 امتحانات الهی دقیقا به چه منظوری صورت میگیرد؟
✍️ پاسخ: دنیا سرای آزمایش الهی است. انسان در مراحل مختلف زندگی خواسته یا ناخواسته، آزمونهای پی در پی را پشت سر میگذارد. موارد زیر را میتوان به عنوان اهداف امتحان الهی برشمرد:
1⃣ مقیاس پاداش و کیفر: معیار ثواب و عقاب، صفات درونی انسان به تنهایی نیست، بلکه ملاک، زمانی است که این صفات در اعمال انسان ظاهر میشود، خداوند بندگان را آزمایش میکند تا آنچه در درون دارند در عمل آشکار شود و فرد مستحق پاداش و کیفر شود.
2⃣ پرورش استعدادهای انسان: آزمایش الهی راهی برای پرورش استعدادهای نهفته انسان و بر آمدن گوهرهای درونی اوست، آدمی در کوران آزمایش الهی همانند سنگ معدنی میماند که در کورههای آتشین نهاده میشود تا ناخالصیهای آن جدا گردد و دُرّ گرانبهای او آشکار شود.
3⃣ پاکی از گناه: امام علی (علیهالسلام) میفرماید: «سپاس و ستایش خدایی را که رنج و گرفتاری پیروان ما را مایه زدوده شدن گناهان آنان در دنیا قرار داد تا با این رنجها و بلاها طاعاتشان سالم ماند و سزاوار پاداش آن شوند»
4⃣ تذکر و استغفار: امام علی (علیهالسلام) در هنگام بیرون رفتن برای طلب باران فرمود: «خداوند بندگان خویش را هرگاه که کارهای بد انجام دهند با کمبود میوهها و جلوگیری از نزول برکات و بستن در گنجهای خیرات به روی آنان آزمایش میکند، تا توبهگر توبه کند و گنهکار دل از گناه برکند و پند گیرنده، پند پذیرد و نهی شده (از گناه) باز ایستد.»
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی