امام حسن عسکری یا عسگری؟!
فرق کلمه عسکر و عسگر.
عسکر واژه ای عربی است؛ به معنای سپاه و لشکر.
عسگر واژه ای فارسی است؛ به معنای کسی یا چیزی که عقیم است و بچه دار نمی شود، به همین دلیل انگور عسگری را که بی هسته است عسگری می نامند.
نتیجه؛ در اصل این کلمه را برای امام حسن عسکری منسوب میکنند چون در منطقه نظامی در سامرا سکونت داشت
ولی بعضی از مخالفین اهل بیت ( ع ) این واژه عربی را به کلمه عسگری تغییر دادند چون می خواستند القا کنند که ایشان بی فرزند است و در حقیقت آنها تولد فرزند بزرگوار ایشان را منکر شدند!
ممکن است گفته شود که کلمه عسگر فارسی شده همان عسکر است پس فرقی بین این دو نیست! در پاسخ باید گفت، در جایی که دشمنان از واژه ای مشترک سو استفاده می کنند ما حق نداریم بهانه به دست آنها بدهیم، همچنان که قرآن مجید می فرمايد: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقُولُوا رَاعِنَا وَ قُولُوا انْظُرْنَا وَ اسْمَعُوا وَلِلْكَافِرِينَ عَذَابٌ أَلِيمٌ
ای کسانی که ایمان آورده اید! [هنگام سخن گفتن با پیامبر] مگویید: راعنا و بگویید: انظرنا بشنوید و برای کافران عذابی دردناک است.
ماجرا از این قرار بود که زمانی که پیامبر اعظم منبر می رفت کسانی که در گوشه و کنار مسجد و منبر نشسته بودند گاهی برای این که پیامبر در زمان سخنرانی به آنها نیز نگاه کند می گفتند: یا رسول الله راعنا یعنی به ما هم نگاه کن!
کلمه راعنا در عربی دو معنا دارد، یکی به معنای "مراعات کن ما را" و دیگری به معنای "بچران ما را" !
دشمنان از این کلمه سو استفاده کرده و با تمسخر می گفتند: اینها خود را گوسفند می دانند و به محمد می گویند ما را بچران!
برای این که جلوی این سو استفاده گرفته شود، آیه نازل شد، ای کسانی که ایمان آورده اید دیگر نگویید راعنا بلکه بگویید انظرنا تا مخالفین از بیان شما سو استفاده نکنند.
✍ علی ارجمند عین الدین
🌹🌹🌹