🔻دولت اهل معامله و نابلد به قواعد معامله
🔹دولت تدبیر و امید بارها و بارها ریشهی اکثر مشکلات را ناشی از تحریم ظالمانه دانسته و با بیان عباراتی چون تحریم ظالمانه باید برداشته شود تا سرمایهی خارجی بیاید،تا مشکل ازدواج جوانان و مسکن و آب خوردن مردم حل شود! نشان داد در نگاه او حلال مشکلات ارتباط و مذاکره با امریکا و غرب است.
🔸این دولت با شعار "هم چرخ معیشت مردم باید بچرخد و هم چرخ صنعت هستهای" از مردم رای اعتماد گرفته و اتفاقا در چهارسال اول با کنترل و مهار تورم در کنار مذاکرات و دادن این وعده که در صورت انتخاب مجدد در انتخابات سال ۹۶ تمامی تحریم ها را لغو خواهند کرد توانست اعتماد مردم را به خود جلب کند. کیست که فراموش کند که معاون رییس جمهور میگفت چرخ اقتصاد کشور راه افتاده است درست است سرعتش کم است ولی در دولت بعد سرعتش بیشتر خواهد شد. ما تحریم های هسته ای را لغو کردیم باقی تحریم ها را نیز لغو خواهیم کرد!
این دولت توانست با این وعده ها از مردم رای اعتماد بگیرد و مجددا کاخ پاستور را از آن خود کند.
واژه هایی چون تعامل، معامله و بده بستان بصورت مکرر در این دولت بکار برده شده است. حتی اخیرا رییس جمهور در سفرش به مقر سازمان ملل گفته بود اگر بیشتر بخواهید باید بیشتر بپردازید!
هرچند قبل از آن وزیر امور خارجه کشورمان اقرار کرد گفتمان تعامل بی اعتبار شده است!
اصول معامله ایجاب میکند در قبال داشته یا چیزی که میدهی و یا میفروشی، به میزان شایسته و درخور آن موضوع مورد معامله، جنس یا موضوعی را طلب کنی! که اگر قدر آن جنس خود را ندانی قطعا ضرر و خسارت محض را ببار می آوری.
رهبری نسبت به امانتداری و عدم خیانت تیم مذاکرهکننده هسته ای ورود کرده و اعلام فرمودند هیئت مذاکره کننده امین و شجاع و غیور و متدین هستند. و بحث خیانت را رد میکنند. هر چند نفوذ جاسوسهایی در کنار این تیم نشان از سهل انگاری آنها داشته ولی قطعا اگر تیم مذاکره کننده خائن بودند دشمن نیاز آنچنانی به جاسوس نداشت.
🔹حال که بیش از شش سال از عمر این دولت گذشته، باید پرسید چرا نه تنها تحریمها لغو نشده بلکه بیشتر هم شده است؟ چرا نه چرخ اقتصاد و معیشت مردم میچرخد و نه چرخ صنعت هستهای؟ شعار ها و وعده ها که به نظر منطقی میآمد. پس مشکل کجا بود؟
🔸در خیلی از معاملات به دلیل شناخت و اعتماد موجود بین طرفین، فروشنده مالش را حتی بدون چک و امضا و تضمین به خریدار میدهد. موضوعی که در بازار خصوصا بین قدیمیها به وفور دیده میشود.ولی همهی کسانی که معاملهگری بلدند واقفند که در اولین معامله با یک شخص باید به او بیاعتماد بود و یا نقد معامله کرد و یا تضمین لازم را برای آن معامله طلب کرد.
در این مذاکرات نیز عباراتی چون امضای کری تضمین است و مگر میشود دولت بعدی امریکا زیر معاهده ای بزند که قدرت های دنیا پای آن را امضا کرده اند! چون منزوی خواهند شد را زیاد شنیدیم.
این عبارات نشان از عدم وجود بیاعتمادی از سوی هیئت مذاکرهکننده ما به امضاء مسئولین کشورهای طرف مذاکره داشته و تضمین درستی و محکمی نیز طلب نشد.
🔹وقتی صنعت هستهای را با محدودیتهایی همراه کنی و قلب راکتور اراک را بتن کرده و بسیاری از سانتریفیوژها را از مدار خارج کنی و به لطایف الحیل آب سنگینت را از کشور خارج کنی و تحریمها را لغو که نکنی بلکه طرف مقابل تحریم ها را بیشتر و بیشتر کند یعنی باعث خسارت محض شدی! بنده ریشهی این خسارت محض را در ندانستن قواعد معامله میدانم و البته عدم بیاعتمادی به طرف مقابل معامله که اساسی ترین قاعدهی معامله است. از کسانی که در عمرشان بعید میدانم برای منزل خود یک کیلو گوجه خریده باشند و یا حتی بعیدتر تجربهی فروش چیزی را داشته باشند نمیتوان انتظار داشت قواعد معامله را بلد باشند. این حضرات برای خرید مایحتاجشان خدم و حشم دارند و معمولا اگر چیزی را برای فروش داشته باشند هم به افرهدی میسپارند چون از قواعد معامله ناآگاهند. امید حاجی زاده
___
به کانال رسمی
#اصولگرایان، خانه بچههای انقلاب بپیوندید👇
🇮🇷
eitaa.com/OsoulgaraNews