.
مستندنگاری
ماجراهای من و سیاست انتخابات مجلس ششم
✍علی گودرزیان ع پایدار
#طرهان(۳)
مجلس پنجم که برگزار شد اسماعیل دوستی با کیاست و سیاستی که در نهاد او نهادینه شده است، به حلقه ی قدرت مرکزی نزدیک و نزدیکتر شد.
او روایت دیگری از سیاست داشت. برداشت او از سیاست منازعه و مقابله و مجادله نبود، او برداشتی تعاملی از سیاست داشت، برای همین سلوک او میدان وسیعی از تعاملات و ارتباطات اجتماعی بود.
اگرچه هم دوستی هم عبدالرضا سپهوند و هم عبدالوند و خیلی از نمایندگان مجلس در آغاز ورود محمدخاتمی به عرصه ی انتخابات ریاست جمهوری حضور ایشان را جدی نگرفتند و ناطق نوری را رییس جمهور می پنداشتند؛ اما خیلی زود سمت حرکت مردم را درک کردند و از یاران خاتمی شدند. همراهی دوستی با جریان دوم خرداد باعث نزدیکی ایشان با حلقه ی قدرت آینده ی دولت اصلاحات شد.
دوستی در مجلس پنجم عضو فراکسیون چپ ها یا خط امامی ها بود. لیدر فراکسیون در مجلس پنجم، عبدالله نوری بود؛ اما بعد از این که عبداله نوری وزیر کشور دولت اصلاحات شد، اعضای فراکسیون پشت سر مجید انصاری قرار گرفتند.
فراکسیون خط امامی ها در مجلس پنجم در شرایط سخت حدود ۷۰ نفر و در شرایط معمولی به یکصد تن می رسیدند؛ اما قدرت آنان به حدی بود که توانستند برای بسیاری از وزیران کابینه ی خاتمی رای اعتماد بگیرند و بعدها که راستگرایان مجلس پنجم، مهاجرانی را استیضاح کردند، همین فراکسیون تلاش کرد از رای آوری استیضاح مهاجرانی جلو گیری کند و موفق شد.
البته این وضعیت، حاصل دوپینگ حمایت رای بیست میلیونی مردم از خاتمی بود. پیروزی خاتمی بسیاری را مبهوت کرد و مجلس پنجم هم در برابر پیام رسای مردم حیرت زده شد و برای مدتی به کُما رفت؛ اما بعد از حدود یکسال دوباره مجلس در برابر دولت گارد گرفت و از عبدالله نوری آغاز کرد تا به هر نُه روز یک بحران رسیدیم.
اسماعیل دوستی نماینده مردم طرهان در مجلس پنجم بود. دولت هم در دست راستگرایان بود و محمدی زاده استاندار لرستان بسیار سخت می گرفت.
در زمان انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد، محمدی زاده به سفر انتخاباتی خاتمی به لرستان روی خوش نشان نداد. به گفته اسماعیل دوستی با بشارت، وزیر کشور هاشمی تماس گرفته می شود و بعد از آن محمدی زاده مجاب می شود که به مصوبه ی "شورای امنیت کشور" عمل کند، یعنی هم در محل استانداری از خاتمی پذیرایی کند و هم معاون سیاسی خود را به استقبال خاتمی بفرستد؛ اما به گفته ی محمد رضایی رییس ستاد انتخاباتی خاتمی در لرستان:" نه آقای "بذرافکن" معاون سیاسی و نه محمدزاده استاندار لرستان هیچ کدام به استقبال خاتمی نیامدند!"
طبق "مصوبه شورای امنیت کشور"، نامزدهای ریاست جمهوری باید در هنگام سفر به استان ها، میهمان مهمانسرای استانداری ها باشند.
رضایی می گوید:"بعد از اجرای سخنرانی به مهمانسرای استانداری رفتیم و محمدی زاده به دیدار خاتمی آمد. من در مورد اجرایی شدن قانون شوراها از خاتمی پرسش کردم که ایشان گفت:" اولویت کاری من خواهد بود.." در این هنگام محمدی زاده با لحن سردی گفت:"اجرایی نیست...!"
در همان جمع بحث رای آوردن با رای نیاوردن خاتمی می افتد و اسماعیل دوستی که جز نخستین نمایندگان لرستان بود که به کاروان خاتمی پیوست به شوخی می گوید:" اگر خاتمی رای نیاورد، من فرماندار جناب محمدی زاده می شوم ...!" که خاتمی به دوستی می گوید:"آقای دوستی! امیدوار نباش تا آن لحظه محمدی زاده استاندار بماند...."
با وجود دولت راستگرا و تکنوکرات هاشمی، اسماعیل دوستی نتوانست آن طور که می خواهد در کوهدشت نقش خود را ایفا کند.
اگرچه انتظار می رفت، اسماعیل دوستی تلاش کند تا جان محمد آزادبخت به مدیریت آموزش و پرورش کوهدشت برسد؛ اما چنین نشد و بهرام نعمتی به عنوان مدیرآموزش و پرورش کوهدشت معرفی شد. بهرام نعمتی یکی از فرهنگیان فهیم و شاعرمسلک آموزش و پرورش و از اهالی چگنی بود.
با پیروزی دولت خاتمی و انتصاب اسفندیارپور به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش لرستان فرج الله مومنی از وابستگان اسفندیارپور جایگزین بهرام نعمتی شد. با این حال بعدها نعمتی نه تنها از چرخه ی مدیریت خارج نشد بلکه مدیر آموزش و پرورش منطقه ی چگنی هم شد.
در دولت اصلاحات، اسماعیل دوستی باز نقش کم رنگی در چینش مدیران دستگاه های دولتی در کوهدشت داشت، نه این که نمی خواست بلکه با وجود تیم آقای اسفندیارپور و میانه ی خوب ایشان به عنوان مدیر کل آ پ لرستان با استاندار رسولی، در حقیقت چیزی برای اسماعیل دوستی در چنته ی انتصابات محلی باقی نمانده بود.
با این وضعیت میانه ی اسماعیل دوستی با دستگاه های دولتی به ویژه بدنه ی آموزش و پرورش طرهان، بسیار کم رنگ شد و رفته رفته قدرت پارلمانی او در کوهدشت تضعیف گردید.
ادامه دارد...
🅱
eitaa.com/baloutestan