🔻
گاهنامه رصدی فضای مجازی
استاد علی محمدی هوشیار در گفتگو با اداره پایش و رصد فضای مجازی معاونت فضای مجازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم/ خشونت، یکی از علل زمینه ای برای پیدایش فرقه ها است. البته باید توجه داشت که فرقه، در واکنش به خشونت پدیدار نمیشود، بلکه خشونتِ افراد، زمینه مناسبی برای تاسیس فرقه و یا گرایش به فرقه به شمار میرود و این طبیعت انسانهای خشن است که تفرقه می سازند و همواره خود را تافته جدا بافته از جوامع و فرهنگ ها قلمداد میکنند. خشونت با خود، خشونت با اطرافیان و جامعه یا خشونت با حاکمیتها و قدرتهایی که در پی اعمال نظم و اجرای قانون هستند. از این روی، انسانهای خشن، وقتی در قالب سازمان و تشکیلات فرقه ای قرار میگیرند، قدرت بیشتری برای اعمال خشونت به دست آورده و صدمات غیر قابل جبرانی را بر پیکره جوامع و حاکمیتها وارد میسازند.
آشوبها و اغتشاشات اخیر، نمودی از خشونت های سازمان یافته فرقه ای بود که با حضور کومله، بهائیت، عرفان حلقه، وهابیت، همجنسگرایان و سایر خرده جریانها به نمایش گذاشته شده و همچون آهن ربایی قوی، انسانهای خشن و مستعدّ عضویت در سازمانها و تشکیلاتهای فرقه ای را به سوی خود جذب کرد.
اینکه خشونت در جوامع دینی، معلول چه چیزی بوده و یا اینکه چرا سن خشونت پایین آمده و بسیاری از آشوبگران، از میانگین سنی 16 تا 20 سال برخوردار بودند، سوالی صحیح و قابل تأمل است که در این مجال به پاسخ آن پرداخته نمیشود، اما آنچه در این یادداشت با چشم نگرانی به آن نگریسته میشود، مساله رشد غیر طبیعی فرقه های انحرافی و خشونت آفرین است که هر کدام به مثابه سازمانی مستعد برای اقدامات خرابکارانه می باشند.
رصد و شناخت فرقه های مذکور، نقش بسزایی در مدیریت آنها دارد و جای بسی تاسف دارد که دستگاههای اقدام کننده، متاثر از کارشناسی های ناصحیح و گزاراشات غیر دقیق بوده و گاهی با ایجاد فرصتهای غیر ضرور، راه را برای رشد و گسترش آن فرقه ها مهیا می سازند؛ فرقه هایی که به جنگ با جمهوری اسلامی برخواسته و نظام را به برگزاری
#رفراندوم تهدید می کنند.
دانلود گاهنامه از طریق لینک:
http://rasada.ir/dr11
@basaer_l