٢٩٤
امام علی - ۱
سخن تندی برزبان جاری مکن و خاموش ..بمان همچنین در این مواقع سطوت خود را بتأخير انداز ، تاغضب آرام گیرد و اختیارت را در دست گیری این خوی هنگامی درتو استوار میشود که روز بازگشت بخدا را یادآوری و از این یادآوری ، زیاد
اندیشناک شوی
تو باید روش پیشینیانت را بیاداری و به بینی که چگونه از روی عدالت حکم میکردند، و چه رسم پسندیده ای داشتند ؟ . همچنین متفکر دستور و سخن ما دیده ای سرمشق خود قرار دهی پیغمبر (ص) یا فرائضی که خداوند در قرآن قرار داده باشی ، و آنچه را از طرزکار در آنچه بتو سفارش کرده ام در این عهدنامه ، ووثیقه محکمی که برای خود در آن گرفته ام ،بکوش تا در گرداب پیروی از هوای نفس غرق نشوی ! .
*
از خدا میخواهم که با رحمت وسیع خود و قدرتی که بهرکار و انجام هرنیازی .دارد مرا و تورا بآنچه مورد رضای اوست موفق بدارد تا در مقابل اعمال خود و عذرمان نزد او و خلقش روشن و پذیرفته باشد.
مردم نام مارا به نیکی برند و اثر نیکی از ما در شهرها باقی بماند . نعمتش را بر ما تمام و کامل کند و کرامت و لطفش را چند برابر سازد . و سرانجام ما را باسعادت و شهادت پایان بخشد که بازگشت همه ما بسوی خدا است . درود و
سلام بسیار بر پیغمبر و خاندان پاک اوباد والسلام
*.
ما بزودی بعضی از اوامر و وصایای علی بن ابیطالب را بر این عهدنامه خواهیم افزود که امام دستور بزرگ خود را درباره «زمامداری» با آنها تکمیل نموده و تحكيم میبخشد و با گرمی و محبت ما را بسوی آن میبرد و این در بخش منتخباتی از ادبیات وطرز فکر امام ، در جای خود خواهد آمد و اکنون باید به بحثهائی بپردازیم که شامل مفاهیم ،انسانیت از نظر همه متفکران قرون و امام علی میشود و همچنین مقایسهای میان مبادی و اصول انقلاب بزرگ فرانسه و بین مبادی و اصولی که انقلاب على بن ابيطالب آنها را از خود بیادگار گذاشته است ، بعمل آوریم ! .