های کلی میان دو کشور در حوزههای مختلف است.
۶. این سند، در حال حاضر، «برنامه جامع » همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله دو کشور نام دارد و به طور قطع مجلس از آن مطلع خواهد شد، همچنانکه تاکنون اطلاع داشته است.
۷. مخالفان ایران و نظام جمهوری اسلامی میخواهند با اخبار جعلی، شانتاژ و اعمال فشار رسانهای، مانع از آن شوند که ایران شرکای راهبردی و بلندمدت در جهان بیابد و برای پیشرفت و آبادانی کشور برنامههای بلندمدت داشته باشد.
۸. آنها که به فشار بر دولت، افشاگریهای دروغین و انتشار اخبار دروغ در این زمینه روی آوردهاند، در زمین غرب و رژیم صهیونسیتی بازی میکنند و به منافع ملی ایران آسیب میرسانند.
۹. اکنون با توجه به شرایط خاص کشور و برنامه دشمنان نظام برای اختلافافکنی و گسست میان مردم و مسئولان، تنها راهی که تلاشهای آنها را به بنبست خواهد کشاند، همبستگی ملی، تقویت انسجام و پرهیز از تنشآفرینی از سوی جریانها و احزاب است.
۱۰. رسانهها نیز باید به سمتی گام بردارند که با پرهیز از انتشار مطالب کذب، به تشریح شرایط دشواری که در نتیجه فشارهای خارجی علیه کشور ایجاد شده بپردازند تا این مسیر سخت را نیز همچون گذشته به خوبی طی کنیم.
چرایی نگرانی غرب از توافق بلندمدت تهران و پکن
علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز سوم تیرماه در نشست خبری، به تصویب پیشنویس برنامه ۲۵ ساله همکاریهای ایران و چین در هیات وزیران اشاره کرد و گفت: «این طرح اثباتکننده شکستهای آمریکا برای منزوی کردن ایران و قطع ارتباط کشورمان با جامعه بینالمللی و عزم جمهوری اسلامی بر توسعه روابط با دیگر کشورهاست.»
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه طیف متنوعی از حوزههای همکاری میان ایران و چین همانند نفتخام، پتروشیمی، راهآهن و اتصالات دریایی مورد توجه قرار دارد افزود: «شیوه عملکرد و اجرای آن در مذاکرات جداگانهای انجام میشود.».
وی با برشمردن مواد مهم طرح همکاری ۲۵ ساله ایران و چین تصریح کرد: «به رسمیت شناختن اشتراکهای فرهنگی، تشویق چندجانبهگرایی، حمایت از حق برابر ملتها و تاکید بر توسعه بومی دیدگاههای دو ملت از جمله مواد این طرح است. با داشتن روابط عمیق دوجانبه از زمان برقراری روابط دیپلماتیک در حوزه انرژی، زیرساختها، صنعت، علم و فناوری امروز گسترش قابلتوجهی در روابط فیمابین داریم و در حال تحقق این برنامه هستیم.»
ربیعی با بیان اینکه آمادگی داریم بر همین اساس با همه همسایگان و کشورهای منطقه برای تنظیم یک نقشه راه روشن و جامع همکاری کنیم، ادامه داد: «ما عمیقا اعتقاد داریم که هیچ راهی جز چندجانبهگرایی و توسعه همکاریهای منطقهای و میانمنطقهای برای مواجهه با چالشهای متنوعی که پیش روی رشد و توسعه است وجود ندارد.»
سخنگوی دولت تاکید کرد، «این مصوبه دولت میتواند سرآغازی برای پاسخ دادن به زیادهخواهیها و سیاستهایی باشد که امروز در منطقه آسیا میخواهند ایران را منزوی کنند و مقاومت ایران را در گوشههایی بشکنند. این بخشی از سیاست خارجی و فعالیت بینالمللی ماست که امیدواریم به بهبود زندگی مردم ایران و مردم جمهوری خلق چین کمک کند.»
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز یکشنبه ۱۵ تیرماه در صحن علنی مجلس درباره توافق بلندمدت میان ایران و چین گفت:« ایران ضمن حفظ سیاست همهجانبه و نشستن در برابر ۶ قدرت جهانی با اقتدار با چین روابط خود را گسترش داد و اکنون ما در راستای قرارداد ۲۵ ساله با چین هستیم و در این قرارداد هیچ موضوع مخفی وجود ندارد. زمانی که آقای شی با رهبری دیدار کردند بحث این قرارداد مطرح شد زمانی که بنده پیشنویس آن را به چین بردم باز هم اعلام شد. زمانی که چین به پیشنویس ما پاسخ داد باز هم اعلام کردیم؛ زمانی که در دولت چارچوب پیشنویس بررسی شد اعلام شد و هرگاه به توافق برسیم با شفافیت کامل اعلام خواهیم کرد.»
ظریف، این قرارداد را سیاستی واقعبینانه در راستای گذار جدید جهان از مرکزیت قدرت غرب به شرق خواند و گفت: باید این واقعیت را درک کنیم که منبع قدرت در دنیا در حال تغییر است و ما باید واقعیت جدید دنیا را بپذیریم و این به معنای این نیست که سیاست نه شرقی نه غربی را فراموش کرده یا کنار گذاشتهایم.
خط تخریبی از کجا شروع شد؟
رصد خط سیر فضاسازی و جریانسازی علیه توافق یاد شده و درج اطلاعات کذب با هدف ایجاد نگرانی در جامعه، به رسانههای معاند و غربی منتهی میشود.
همانطوری که رئیس دفتر رئیسجمهوری نیز با بیان اینکه سند میان ایران و چین تعهدی به آن معنا ندارد، آن را توافقی متداول و مرسوم میان کشورها دانست و گفت: خط تخریب روابط ایران و چین از رسانههای خارج آغاز شده است.
محمود واعظی روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه در پایان جلسه هیات دولت در خصوص توافق ۲۵ ساله ایران و چین و اخباری که در این خصوص منتشر شده است، گفت: این سند، سندی متداول هست برای اینکه استحکام روابط کشورها را بیشتر کند، بین آنها