🛑ماهیت روابط بین جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی؛
🔴گزارههای خبری:
♦️گفتگوی تلفنی الهام علی اف و اسحاق هرتزوگ روسای جمهور آذربایجان و رژیم صهیونیستی. علیاف حمله به شهروندان رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
🔸روسای جمهور آذربایجان و رژیم صهیونسیتی تلفنی گفتگو کردند. این گفتگو به ابتکار طرف اسرائیلی انجام شد.
🔸رئیسجمهور رژیم صهیونیستی در گفتوگوی تلفنی با محکوم کردن حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، درگذشت مسئول ارشد امنیت سفارت را تسلیت گفت..
🔸علی اف همچنین به همکار اسرائیلی خود و خانواده قربانیان حمله در اسرائیل تسلیت گفت و برای قربانیان آرزوی شفای عاجل کرد.
🔴گزارههای تحلیلی؛
نگاه اسرائیل به جمهوری آذربایجان در سه قالب میتوان بررسی کرد:
✅ ۱- سد نفوذ: روشی که آمریکا در دوران جنگ سرد علیه شوروی به کار برد و باعث فروپاشی شوروی شد. اکنون نیز آمریکا با شکلهای مختلف، علیه ایران اجرا میکند، رژیم صهیونیستی با نفوذ در همسایگان ایران هماهنگ با آمریکا در قالب طرح مرگ با هزاران ضربه چاقو به دنبال انزوای ایران در منطقه میباشد.
✅ ۲- طرح خاورمیانه بزرگ: این طرح در زمان جرج بوش برای تجزیه خاورمیانه به کشورهای کوچکتر انجام شد. اکنون نیز بیصدا و عملا تداوم دارد تا با کوچک کردن، تضعیف و تجزیه دولتها امنیت رژیم صهیونسیتی را تامین کنند. حضور اسرائیل در جمهوری آذربایجان در راستای عملی کردن این سیاست است.
✅ ۳- رهیافت پیرامونی: این سیاست، بعد از جنگ جهانی دوم، با تأسیس رژیم صهیونسیتی برای خارج کردن اسرائیل از انزوای منطقهای و بینالمللی بهکارگیری شد. اکنون با به نتیجه نرسیدن برجام و افزایش خشونت بین رژیم صهیونسیتی و نیروهای مقاومت فلسطین و ایران، در برنامهی اجرایی رژیم صهیونسیتی قرار گرفتهاست و با عادی سازی روابط با جمهوری آذربایجان و معرفی ایران به عنوان دشمن مشترک سعی در جدا سازی و فاصله انداختن جمهوری آذربایجان با ایران است.
🔵گزاره راهبردی؛
1⃣ رژیم صهیونسیتی تلاش میکند که با بیثباتی در قفقاز و با روشن نگهداشتن آتش اختلافات در موضوع قرهباغ، جمهوری آذربایجان را به سمت خود سوق دهد، و حتی با تجهیز این کشور منافع ایران را به خطر بیاندازد.
2⃣ مسئولین کشور ایران میتوانند با استفاده از اشتراکات فرهنگی و دینی- مذهبی ارتباط عمیقی بین جمهوری آذربایجان و ایران ایجاد کنند.
3⃣ مسئولین ایرانی با افزایش ارتباطات تجاری و انرژی میتوانند ضمن استفاده از ظرفیتهای این کشور، نیازهای این کشور را در زمینه انتقال انرژی بعنوان یک کوریدور نزدیکی به ایران و فاصله با
رژیم صهیونسیتی را رقم بزنند.
4⃣ مسئولین کشور جمهوری آذربایجان میدانند در تقابل با ایران حتی با همکاری رژیم صهیونسیتی دچار شکست خواهند شد.
5⃣ با بررسی روابط و حجم تجاری جمهوری آذربایجان با کشورهای مختلف مشخص هست که این کشور در بین شرکای اصلی رژیم صهیونسیتی قرار ندارد.
6⃣ قطعا جمهوری آذربایجان با آگاه یافتن از موارد فوق، به دنبال ائتلاف علیه ایران نخواهد بود.
✍🏻 رسول جوکار