🔰درباره دوقطبی سازی!
🔹مناقشهای که این روزها بین برخی نیروهای سیاسی و رسانهها درباره موضوع دوقطبی سازی پدید آمده از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ اهمیت دارد چون جامعه از رفتن به سمت دوقطبی ها لطمات زیادی دیده است؛۱۹ ارديبهشت سال۹۵رهبر معظم انقلاب فرمودند"دوقطبی از ضربههای مهلکی است که دشمن بهدنبال آن است". دوقطبی شدن گاه برای منافع و مصالح مردم و نظام آنقدر سرنوشتساز میشود که رهبر حکیم انقلاب اسلامی در ماههای منتهی به انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ به یکی از عناصر سیاسی فرمودند"با ملاحظه حال مخاطب و اوضاع کشور،چون دوقطبی در کشور ایجاد میشود و دوقطبی برای کشور مضرّ است، من صلاح نمیدانم وارد انتخابات بشوید".
🔹تأکید بر دوقطبی شدن،به معنای ناديده گرفتن سلایق گوناگون و منتفی دانستن نقد که امری طبیعی و گاه لازم به نظر میرسد، نیست. اخیرا که واعظ معروف بر بسته شدن باب دوقطبی سازیهای مخرب تأکید کردند، برخی که خود را مخاطب این بحث دانستند، اعلام کردند که ما غیر از نقد شرایط جاری کشور کاری نکردیم. البته واعظ محترم نیز حتما در پی آن نیستند باب نقد که امری عقلی و ضروری است بسته شود. ناظر به این موضوع رهبر معظم انقلاب، ۸ آذر ۱۴۰۳ فرمودند"از دوقطبیهای کاذب بپرهیزید. آن کسانی که مبانی، اصول، دین، انقلاب و ولایت فقیه را قبول دارند، برادر شما هستند، حالا گیرم یک اختلافسلیقهای هم با شما داشته باشند".
🔹در شرایط کنونی یکی از مسائل مهم که میتواند بین آحاد مردم دوقطبی ایجاد کند، نحوه مواجهه با دولت است. از قضا بحث واعظ محترم، معطوف به همین موضوع بود. اما جدای از این، نشانههایی از دوقطبی شدن جامعه در این زمینه نیز در حال آشکار شدن است. بسیار روشن است که ایجاد"دوقطبی موافق و مخالف دولت در میان مردم"خواسته یا ناخواسته، مضرّ و سرشار از تهدید است. رهبر فرزانه انقلاب ۵ اسفند سال ۹۴ فرمودند"در ایران اسلامی یک دوقطبی وجود دارد؛دوقطبی انقلاب و استکبار". همچنین رهبر انقلاب، ۱۴خراد سال ۹۵ فرمودند در همه دولتهایی که بنده بعد از رحلت امام مسئولیّت داشتم، توصیه میکردم ملّت باید با دولت همراه باشد؛ با اینکه دولتها سياستها و جهتگیریهای مختلفی داشتند؛ این البته با انتقاد کردن منافات ندارد.
🔹راز و رمز حمایتهای امروز رهبر معظم انقلاب از دولت چهاردهم نیز بر همان منطق و تجربه پیشین استوار است. اینکه رهبر حکیم انقلاب فرمودند"موفقیت دولت، موفقیت همه ماست". در اینجا "ما" یعنی آحاد مردم و مسئولان کشور. از این منظر به راه انداختن هرگونه اقدام برای دوقطبی سازی موافقین و مخالفان دولت در جامعه-خواسته یا ناخواسته-مضر و مذموم است؛ از سوی دیگر تدارک همراهی ملت با دولت، توأم با نقد عالمانه و دلسوزانه برای تحقق منافع ملی و ایرانِ قوی ضرورت دارد.
✍🏼
#عزیز_غضنفری