این بانوان ساکن بیت المقدس، "مرابطات الأقصی" هستند. "مرابطات" جمع واژه "مرابِطَة" است و "مرابطة الأقصی" لقب زنی است که زندگی خود را وقف مراقبت و حفاظت از مسجد الاقصی کرده است.
یکی از احکام فقهی اسلام، "مُرابَطَة" است که ریشه در آیه ۲۰۰ سوره آل عمران و روایات فراوانی مثل روایات باب "مرابطه در راه خدا" در کتاب "تهذیب الاحکام" دارد.
مُرابَطة از ریشۀ "ربط" به معنای مواظبت کردن (از طریق بستن و منع کردن) است. در اصطلاح فقهی، وقتی عدهای برای حفاظت از مرزها و مراقبت از تحرکات دشمن در آنسوی مرزها، در مناطق مرزی حاضر و مدتی آنجا ساکن شوند، به آنها "مُرابِط" گفته میشود.
این بانوان، که بیشترشان معلم قرآناند، هر روز برای نماز به مسجد الاقصی میروند تا حواسشان به مسجد باشد.
آنها همواره اطراف مسجدالاقصی هستند و یکی از مسئولیتهای مهمشان، تنظیم کردن حرکتها و تشکلهای انقلابی است. مثلاً چالش نماز جماعت صبح برگزار میکنند و وقتی ساکنان بیت المقدس به مسجدالاقصی آمدند، اخبار کارهای یهود درباره مسجدالاقصی و فلسطین را به گوشآنها می رسانند.
یکی از کارهای مرابطات در ماه رمضان این است که افطاری درست میکنند و همه زنان را به بهانه افطار در مسجدالاقصی کنار هم جمع میکنند تا اطلاعات و اخبار لازم را به گوش همه برسانند.
پ.ن۱: در این فیلم، مرابطات برای افطاری "مقلوبة" آماده کردهاند؛ چیزی شبیه "ته چین" خودمان. داستان نامگذاری این غذا به مقلوبه هم خواندنی است که آن را در جای خود دنبال کنید.
پ.ن۲: مطالعه بیشتر درباره مرابطه:👇
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa21684
🆔️
@m_rajaaei