♨ ریسمان پوسیده!
*«احمد شیرزاد» از اعضای طیف تندرو اصلاحطلب و نماینده مجلس ششم، نظام را به کوتاه آمدن در مقابل جبهه استکبار دعوت کرده و نوشته است: «مذاکرهکنندگان و دستگاه سیاست خارجی باید از حرفهای غیرمتعارف و هیجانی اجتناب کنند. اگر در داخل کشور خیلی علیه غربیها شعار بدهند فضای منفی ایجاد میکند و بلافاصله افکار عمومی داخل کشور دچار نگرانی میشود».
👈 گزارههای خبری
⬅️ «محمدتقی فاضل میبدی» فعال اصلاحطلب که پیشازاین مدعی شده بود که «چون مرگ بر آمریکا گفتیم، زایندهرود خشک شد!»، در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «اگر مذاکره با آمریکا بهصورت مستقیم صورت بگیرد، بهتر است. بههرحال بهجای اینکه طرف اصلی را در اتاق دیگری بنشاند و از طریق دیگری پیام برساند، این مذاکره نیست و فایده لازم را هم ندارد».
⬅️ فیاض زاهد، فعال اصلاحطلب نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «مقامات ایران در مذاکرات نباید به این چوب آنقدر فشار بیاورند که بشکند».
⬅️ حشمتالله فلاحتپیشه نماینده حامی دولت روحانی در مجلس دهم نیز در یادداشتی در روزنامه آرمان مینویسد: «اشتباه دو طرف ایرانی و آمریکایی این است که با پرهیز از مذاکره مستقیم، زمام این بخش از دیپلماسی را به دست کشورهای واسط قرار دادهاند که این کشورهای واسط هرکدام موضوع برجام را از زاویه منافع، دغدغهها و سیاستهای خودشان میبینند».
👈 گزاره تحلیلی
🔹در سیاست خارجی، هیچیک از کشورها صد درصد قابلاعتماد نیستند؛ اما تجربه ثابت کرده است که آمریکا صد درصد غیرقابلاعتماد است.
🔹بااینحال اصلاحطلبان تندرو با ابزار تحریف، دیپلماسی مقتدرانه و عزتمند را غیرمتعارف و هیجانی قلمداد نموده و با چنگ زدن بر ریسمان پوسیده هشت سال گذشته، دیپلماسی منفعلانه را تعامل با جامعه جهانی و برد-برد و تنشزدا جا میزنند.
🔹 در جریان مذاکرات ایران و 1+5 در دولت روحانی، همه تلاشها حمايت از رویکرد «امضای توافق به هر قیمت» و «امضای هر توافقی، بهتر از عدم توافق است» بود و نتيجه اين رويكرد «خسارت محض» به بار آورد.
🔹حضرت آیتالله جوادی آملی در دیدار با دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مذاکره با کشورهای جهان را کار سنگینِ علمیِ عمیقِ حقوقی و سیاسی در حوزه بینالملل دانستند و با طرح اين نكته كه برای مذاکره با جهان، فهم و سواد بالغ سیاسی بینالمللی لازم دارد، افزودند: «باید توافقات را بهگونهای نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند و از آن خارج شود و از تعهد خود شانه خالی کند. اگر کشوری توانست یکطرفه و یکجانبه از توافق و قرارداد صورت گرفته خارج شود، این یعنی این قرارداد عوامانه نوشته شده است». ايشان با انتقاد از غفلت از تکیهگاهی که در انعقاد برجام محل سوءاستفاده دشمن قرار گرفته تا بر اساس آن از توافق خارج شود، خاطرنشان کردند: «این یعنی همه جوانب کار دیده نشده بود».
✍ حسين عباسيان
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
@basirat_fa
🇮🇷
www.basirat.ir