💢
و همچنان سیاستهای غلط آموزشی
🔹اگر آموزش بهتری بخواهید باید پول بیشتری بپردازید. این فحوای کلام وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با رسانه ملی است. البته آنچه ایشان گفتند آنچنان راز سر به مهری نبود؛ بلکه تنها بیان یک واقعیت تلخ است که مدتهاست در نظام آموزشی کشور وجود دارد، مدارسی خاص و غیرانتفاعی با امکانات ویژه و لاکچری برای کسانی که توانایی پرداخت شهریه بالای آن را دارند.
🔸دست کم در بیشتر موارد عنوان «آموزش غیر انتفاعی» در تضاد با مفهوم اصلیاش، ماهیتی کاملاً «انتفاعی و سودآور» دارد. در حقیقت، در این بخش به جای یک حوزه آموزشی و فرهنگی با یک صنعت و تجارت پولساز مواجه هستیم که به دانشآموز، معلم، کلاس، مدرسه، کنکور و هر آنچه به آن مربوط میشود به چشم منابع سرشار کسب درآمد مینگرد. در این صنعت مانند هر صنعت و تجارت دیگری منطق پول بیشتر و بیشتر است..
🔹این روش آموزشی در حالی در جریان است که در نقطه مقابل این نوع از سیستم لاکچری، در سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان دانشآموزان مستضعف علم را در کانکسهای محقری میآموزند که با دنیای پیش گفته شده فرسنگها فاصله دارد. حمایت و تشکر وزیر محترم از این ساختار غلط آموزشی آن هم تنها چند روز پس از اظهار نظر رهبر معظم انقلاب در دیدار با معلمان که بر لزوم حمایت از مدارس دولتی تأکید داشتند، نشان میدهد برخی سیاستهای آموزشی چه اندازه با مدل انقلاب اسلامی فاصله دارد. ایشان تأکید کردند: «نباید جوری باشد در کشور که وقتی گفته میشود مدرسه دولتی، اولین چیزی که مقابل انسان نقش میبندد، ضعف مدرسه است.»
🔸هر چند از دولتهای پیشین نیز انتظار میرفت که در مسیر اصلاح این مدل گام بردارند و مدارس دولتی تقویت شود؛ اما درباره دولت سیزدهم که عنوان دولت انقلابی را با خود همراه دارد، این مهم صد چندان است، نه اینکه در بالاترین سطوح وزارتخانه مورد تأیید قرار گیرد. نظام آموزشی تجارتمحور بیش از آنکه بر مدار استعداد و توانایی و عدالت دانشآموز باشد، بر پاشنه ثروت ولی دانشآموز میچرخد. این مدل در بهترین حالت نخبگانی را تربیت خواهد کرد که در نهایت خدمتشان را در آن طرف آب برای بیگانه ارائه خواهند کرد و سهم مستضعفان زندگی در پایین دست علم خواهد بود؛ موضوعی که نیازمند بازبینی جدی در سیاستگذاریهای کلان آموزشی است.
✍🏻حسین حسینینژاد
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️
BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
basirat.ir
🇮🇷|
@basirat_fa