💢
بروکراسی آزاردهنده!
🔹حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای دومین سفر دولت سیزدهم به استان زنجان، در مراسم گرامیداشت شهدای جنایت تروریستی کرمان که با حضور آحاد مردم زنجان برگزار شد، اظهار داشت: «برنامه ما در دولت عبور کردن از کنار چالهها و مشکلات نیست، بلکه برنامه ما حل مسائل است.» وی در ادامه افزود: «شأن بنده، همکاران من و مدیران محترم استان زنجان، خدمتگزاری به مردم است. وقتی کسی به اداره و سازمانی مراجعه میکند، باید با رضایت برگردد. اینکه اداره و سازمانی با روابط ناسالم و بروکراسی آزاردهنده و پیچ دادن کارها موجب تأخیر در امور مردم میشود، به هیچ عنوان قابل قبول نیست.»
🔸امروزه بروکراسی اغلب به عنوان یک بیماری که سازمانهای بزرگ به آن مبتلا هستند، برداشت میشود و ذهن مردم خود به خود به سوی کاغذبازی و تشریفات اداری بیهوده و ناکارآمدی هدایت میشود. سازگاری با شرایط در حال تغییر در بروکراسیها به شدت کند است و میتواند مستعد آلوده شدن به تعاملات بیهوده باشد. علاوهبر این، بروکراسی اداری گاهی اوقات میتواند به کمبود نوآوری و خلاقیت منجر شود، زیرا مقامات ممکن است بیشتر بر پیروی از قوانین و رویهها به جای یافتن راهحلهای جدید و بدیع برای مشکلات تمرکز کنند.
🔹عواملی از جمله محقق نشدن دولت الکترونیک، ضعف سامانههای شفافسازی توأم با برخی پنهانکاری و شفافیتگریزیها در رسیدگی به فساد اداری، وجود امضاهای طلایی، مخدوش بودن حقوق ارباب رجوع و شکنندگی بالای آن در دستگاه بروکراسی کشور و... بسترهای این بیماری در کشور هستند. قوانین و رویههای پیچیده و سفت و سخت حاکم بر سیستمهای بروکراتیک میتواند مسیریابی و درک نحوه دسترسی به خدمات عمومی را برای شهروندان دشوار کند.
🔸افزون بر این، سیستمهای بروکراتیک ممکن است نیازهای خود سیستم را نسبت به نیازهای شهروندانی که به آنها خدمت میکند در اولویت قرار دهند، که این امر منجر به پاسخگو نبودن و همچنین عدم انعطافپذیری لازم میشود. مشارکت دادن شهروندان و ذینفعان حقیقی در طراحی و اجرای سیستمهای بروکراتیک، سرمایهگذاری در آموزش و توسعه برای مقامات بروکراتیک جهت ایجاد مهارتها و ظرفیتهای مورد نیاز برای ارائه خدمات عمومی با کیفیت بالا، به موقع و مؤثر، نگاه ویژه به خدمات آنلاین و استفاده از هوش مصنوعی و تجزیهوتحلیل دادههای بزرگ (Big Data) برای افزایش کارایی و بهبود تصمیمگیری البته با در نظر گرفتن و تدبیر با رویکرد اخلاقی برای چالشهای مهمی از نظر حریم خصوصی، امنیت، عدالت و انصاف از جمله راهکارهای اصلاح بروکراسی آزاردهنده خواهد بود.
🔹تجربه طولانی بروکراسی جدید ایران نشان میدهد، اقدامات جزئی و پراکنده یا موسمی و نگریستن به مسائل بروکراسی از دیدگاهی صرفاً فنی و بدون بررسی و تحلیل جامعه شناختی ساختار اداری، راه درمان بیماری مزمن دستگاه اداری کشور نخواهد بود و جز با اصلاحات اساسی مسائل فراوان موجود در نظام اداری، به ویژه فساد اداری حل نخواهد شد.
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️
BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
basirat.ir
🇮🇷|
@basirat_fa