💢
انتخاباتی که پایان یافت
🔹پرونده دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی سرانجام با حضور مردم در پای صندوق رأی در 21 اردیبهشت بسته شد و با انتخاب 45 نماینده، ترکیب 290 نفری مجلس آینده مشخص شد. حال باید منتظر باشیم که خرداد فرا برسد و در نیمه اول آن شاهد آغاز به کار منتخبان مردم باشیم. در این میان، درسها و عبرتهایی باقی ماند که توجه به آن حائز اهمیت است:
🔻
1ـ اوج گرفتن فضای تخریبی رقابتهای انتخاباتی، آسیبی بود که کام ملت را در آستانه یک جشن ملی تلخ کرد. انتخاباتی که خود ابزاری برای ایجاد شور و هیجان در جامعه و ایجاد انگیزه و شادابی در جوانان است، در اثر بداخلاقیهای صورت گرفته در بخشی از جامعه نتیجه عکس میدهد. متأسفانه، آنجایی بر تأسفها افزود که این بداخلاقیها در اردوگاه نیروهای موسوم به انقلابی شکل گرفت و رقابتها تا مرز خصومت پیش رفت و فهرستهای متعدد و متفرق را به میدان آورد.
🔸این در حالی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانه انتخابات از همه بازیگران سیاسی و کسانی که توانایی حرف زدن با مردم را دارند و مردم از آنها قبول میکنند، خواستند تا «مردم را به حضور در انتخابات تشویق کنند. آن کسانی که در میدان انتخابات وارد میشوند، از بددهنی و توهین و اهانت به دیگران اجتناب کنند... آن که وارد میشود، بداخلاقی نکند؛ [اینکه] در فضای مجازی به هم بد بگویند، فحاشی کنند، اهانت کنند، تهمت بزنند، این کارها انتخابات را بیبرکت میکند. از سیاهنمایی اجتناب کنند؛ اینجور نباشد که بعضی برای اینکه توجه مردم را به خودشان جلب کنند، سیاهنمایی کنند. سیاهنمایی غلط است و خلاف واقع است و دروغ است و مورد لطف پروردگار قرار نمیگیرد.»
🔹اما متأسفانه به این مهم کمتوجهی شد و تخریب در بخشی از حوزههای انتخاباتی آنچنان بالا گرفت که رأیها بیش از آنکه ایجابی بوده و به برنامه نامزدها تعلق گیرد، تبدیل به رأی سلبی شد و فرصت برای سوءاستفاده بدخواهان این ملت فراهم آمد!
🔻
2ـ فقدان تشکلهای سیاسی منسجم و قانونی عرصه را برای میدانداری افرادی باز میگذارد که بدون هویت مشخص و فاقد شناسنامه معین پا در این عرصه گذاشته و هدایت افکارعمومی را در دست میگیرند. در سیاستورزی حرفهای این بازیگران قانونی هستند که باید مرجعیت سیاسی جامعه را برعهده داشته باشند؛ چرا که تشکیلات سیاسی قانونی اگر میداندار رقابت انتخاباتی نباشد، مافیا و باند محور سپهر سیاست میگردند! در این دوره از انتخابات معضل فقدان تشکلهای رسمی سیاسی، همچون گذشته هویدا شد و خود مانعی برای کیفیتبخشی به انتخابات بود.
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️
BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
basirat.ir
🇮🇷|
@basirat_fa