جریان شناسی قسمت پنجم
🔴
#رهپویان و
#ایثارگران
🔹دو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و رهپویان انقلاب اسلامی، معروف به
#دوقلوهای_سیاسی اصولگرایی را می توان تشکیلاتی ترین احزاب چندسال اخیر اصولگرا دانست.
🔸بعد از انقلاب اسلامی، سازمانی تشکیل شد با نام سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی؛ متشکل از 7 گروه چریکی کوچک که قبل از انقلاب، اقدام سیاسی – مسلحانه علیه رژیم پهلوی انجام می دادند. 4-5 سال بعد از انقلاب، بعلت اختلافات درونی و همچنین استعفای برخی از اعضای شاخص آن بعلت حضور در جبهه های جنگ، این سازمان با نظر نماینده حضرت امام(ره) در سازمان، منحل شد.
🔹سال 1369 اعضای با گرایش چپ اسلامی این سازمان را مجدد راه اندازی کردند. چند سال بعد، نیروهای انقلابی این سازمان و البته در کنار تعداد دیگری از رزمندگان دوران دفاع مقدس، در سال 74 جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی را تشکیل دادند.
🔸اعضای شاخص هیئت مؤسس جمعیت ایثارگران، عبارتند از:
#حسین_فدائی (دبیرکل سابق و مسئول فعلی بازرسی دفتر رهبری)،
#محمود_احمدی_نژاد(رئیس جمهور سابق)، حجتالاسلام علیاکبر
#ابوترابی، داوود دانش جعفری، عبدالحسین روحالامینی و ... . در حال حاضر دبیرکل جمعیت، محمدجواد عامری است.
🔹جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی هم در سال 87 تشکیل شد. هيات موسس آن:
#عليرضا_زاکاني، زهره الهیان،
#محمد_دهقان، پرويز سروری، حجت الاسلام و المسلمین مهدي طائب و فرید الدین حداد عادل بوده؛ سال ها زاکانی دبیرکل جمعیت بوده و محمد دهقان در حال حاضر دبیرکل رهپویان است.
🔸دو جمعیت رهپویان و ایثارگران، مواضع بسیار نزدیکی بهم داشته و بعنوان اصولگرایان تحول خواه معروف اند.
🔹جمعیت ایثارگران سال 76 از
#ناطق_نوری، سال 80 از شمخانی و احمد توکلی، سال 84 در دور اول از قالیباف و در دور دوم از احمدی نژاد، سال 88 از احمدی نژاد حمایت کرد. سال 92 مواضع صریحی در حمایت از
#جلیلی یا
#قالیباف نداشته و سال 96 از رئیسی حمایت کرد.
🔸جمعیت رهپویان سال 88 از محمد احمدی نژاد حمایت کرد. سال 92 اما اوایل در کنار «ایثارگران» اوایل از ائتلاف قالیباف+ولایتی+حدادعادل حمایت کرد اما سپس از زاکانی بعنوان کاندیدای ریاست جمهوری حمایت کرد. زاکانی سال 92 گفته بود که با حدادعادل و سعید جلیلی، قرابت گفتمانی دارد و با آنان ائتلاف خواهد کرد اما بعد از کنار رفتن حدادعادل و بعد از اینکه تأیید صلاحیت نشد، حاضر به حمایت سعید جلیلی نشد اما سایت جهان نیوز ارگان رسمی جمعیت رهپویان از قالیباف حمایت کرده و به جلیلی حمله می کرد. سال 96 باز هم زاکانی گزینه ریاست جمهوری آنان بود که بازهم تأیید صلاحیت نشد. البته زاکانی در سال 84 از حامیان جدی قالیباف و مسئول ستاد وی بوده.
🔹رهپویان و ایثارگران را برخی دوقلوهای سیاسی اصولگرایی می خوانند چرا که رفتارهای سیاسی بسیار نزدیک بهم داشته و در مقاطع مختلف با هم مؤتلف شدند. هر دو در انتخابات مجلس 90 و سپس 94 متحد عمل کرده و پرچمدار وحدت بین اصولگرایان بودند. هر دو تشکل، جزو نیروهای مخلص انقلاب بوده و در بزنگاه های حساس انقلاب، سکوت نکرده و از رهبری دفاع کرده اند.
🔸رهپویان به لحاظ تشکیلاتی در سال های اخیر، اگرچه توان تأثیرگذاری و جریان سازی در بدنه جامعه و حتی جریان انقلاب را نداشته اما به لحاظ نظم تشکیلاتی، عملکرد مثبتی داشته است.
🔹در نهایت سال 95 هر دو ذیل عنوان جمنا، جمع گشته و مدعی شدند جمنا می تواند همه اصولگرایان را دور هم جمع کند. در حال حاضر هنوز هم ساختار جمنا را قبول داشته و از آن بیرون نیامده اند؛ باید دید در انتخابات آتی آیا همچنان
#جمنا را تمام کننده می دانند یا خیر؟