✳️
هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰فضایل و کمالات اخلاقی
۱۱. احسان و نیکوکاری
وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَالْجَارِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَنْ كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا
و خدا را بپرستید، و چیزی را شریك او قرار ندهید، و به پدر و مادر و خویشاوندان و یتیمان و مستمندان و همسایه ی نزدیک و همسایه ی دور و همنشینان و همراهان و در راه ماندگان و بردگان نیکی کنید؛ یقیناً خدا کسی را که متکبّر و خودستاست، دوست ندارد. (نساء، ۳۶)
توضیح: یکی از اساسی ترین دستورات دینی در حوزه ی اخلاق اجتماعی، احسان و نیکوکاری است. از این رو، آیات فراوانی از قرآن به فضیلت احسان و نیکی به دیگران اختصاص دارد. در برخی از این آیات بر اصل احسان به همهی مردم حتی کافران تأکید شده، در برخی دیگر، به آداب و شروط احسان پرداخته شده و در پاره ای از آیات، مقام و منزلت و پاداش نیکوکاران ترسیم شده است. از استعمالات متعدد واژهی احسان در متون دینی در مییابیم که مفهوم آن فراتر از احسان مالی است و شامل هر گونه خیررسانی به دیگران میشود؛ تا جایی که میتوان مقام احسان را از والاترین فضایل متقین و مؤمنان دانست.
حدیث: امام علی علیه السلام:
رأسُ الإيمان الإحسان إلى النَّاسِ.
رأس ایمان نیکی کردن به مردم است .
غرر الحکم ج ۲ ص ۵۲ح۵۲۵۳
هر روز با قرآن و عترت ص ۲۵۹
📎
#ماه_ربیع_الاول
📎
#هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺
@BayaneNab
╰┅─────────┅╯