🌼 پرسش:
چرا پيامبر بعد از حضرت يوسف از نسل اين پيامبر نبود و اين روايت که حضرت يوسف زمان ديدار پدرشان ديرتر از اسب پياده شدند واين علت اين ماجراست صحت دارد يا؟
🌼 پاسخ:
از بعضي متون استفاده مي شود که حضرت يوسف فرزنداني به نام هاي منسي و افرائيم داشته است. (1) در باره پيامبري و عدم پيامبري آنان بايد گفت : نبوت و امامت مقامي الهي است که خداوند آن را بر اساس لياقت به شخصي ميدهد تا هدايت مردم را به عهده گيرد. خداوند درباره حضرت ابراهيم(ع) بعد از اينکه از امتحانات الهي سربلند بيرون آمد، ميفرمايد: (2) اي ابراهيم! مقام امامت را به تو دادم. حضرت ابراهيم(ع) از خداوند درخواست کرد که اين مقام را به فرزندانش هم بدهد. خداوند در جواب فرمود: اين مقام، به ظالمان نميرسد، يعني اگر فرزندانت لايق اين مقام باشند، به آن ها هم داده ميشود و گرنه داده نخواهد شد.
در اين مورد هم اگر فرزندان يوسف پيامبر نشده باشند، به خاطر اين بوده است که لايق آن مقام بزرگ نبوده و شايستگي آن را نداشتهاند. پيامبر نشدن، به معناي درستکار و مومن نبودن نيست.
البته در حديثي از امام صادق نقل شده که به پيامبري نرسيدن فرزندان يوسف به خاطر آن بود که وقتي پدرش به مصر نزد او رفت، ديرتر از پدر از اسب پايين آمد; خداوند به خاطر اين ترک اولي از نسل او پيامبري قرار نداد (3) اما در نقل اين حديث از امام صادق جاي ترديد است و اين روايت مذکور مرسل است (4 ). حضرت يوسف جزء انبياي بزرگوار الهي ميباشد. عصمت پيامبران خدا از مسائلي است که با دلايل عقلي و آيات و روايات فراوان به طور قطع ثابت است