👽🤑😷💥🌈🎭✡️فساد منافقان در زمین
سوره مبارکه بقره آیه«205»
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ إِذا تَوَلَّى سَعى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيها وَ يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الْفَسادَ
و هرگاه به قدرت و حكومت رسد براى فساد در زمين و نابودى زراعتها و نسل كوشش مىكند و خداوند فساد را دوست ندارد.
كلمه «تولّى» را دو نوع مىتوان معنا نمود: يكى به معناى به قدرت و حكومت رسيدن كه در ترجمه آمده است. و ديگر به معناى اعراض كردن است كه در اين صورت معناى آيه اين مىشود: هرگاه از حقّ و هدايت الهى اعراض نمود و از نزد تو بيرون رفت، به سراغ فتنه و فساد مىرود.
در آيه قبل، گفتار به ظاهر نيكوى منافقان مطرح شد و در اين آيه رفتار مفسدانهى آنان را بيان مىكند.
به گفتهى الميزان؛ تاريخ گواه آن است كه چه مسلمان نمايانى به نام اسلام و تظاهر به ايمان، بر مردم حاكم شده و حَرث و نَسل را نابود ساختند.
هلاك حرث به معناى محو كشاورزى، و هلاك نسل، انحراف نسل آينده است. مراغى و فخررازى در تفاسير خود احتمال دادهاند كه مراد از «حرث» زنان باشند، بدليل «نِساؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ» «2» و مراد از «نسل» فرزندان. يعنى طاغوتها، نظام خانواده و تربيت فرزندان را نابود مىكنند.
پیام ها
1- نااهل اگر به قدرت رسد، همه چيز را به فساد مىكشاند. «إِذا تَوَلَّى سَعى»
2- بزرگترين خطر، نابودى اقتصاد و فرهنگ امّت است. «يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ»
👈نکته ها:
۱- در هر دوره ای روش هلاک کردن حرث و نسل تغییر می کند. در دوره ما علاوه بر روشهای قبلی، مثل جنگ و خراب کردن مزارع و... اینکار در پوشش سازمانهای جهانی و با عبارات موجهی همچون حقوق بشر ،حقوق زنان، حقوق کودکان، اصلاحات نباتات و بذر، اصلاحات ژنتیکی ، بهداشت عمومی، اصلاح سبک زندگی...(البته به روش مکتب غرب) انجام می پذیرد.
۲- منظور از حکومت همیشه بر مبنای شخص نیست، بلکه حکومت می تواند از طریق القای یک مکتب فکری منحرف بر ساختارهای اجرایی در فرهنگ و سیاست و اقتصاد وسایر ابعاد جامعه بشری باشد.
#بیداری_درسبک_زندگی
#bidari_dar_sabkezendegi
عضویت در کانال ایتا، سروش، روبیکا و تلگرام👇
@bidari_dar_sabkezendegi