🔴معماری حیا و سلامت
🔺همه میدانیم در سایه تسلط نظام کارشناسی غربی و تورم در قیمت زمین در کشوری پهناوری مثل ایران، آپارتماننشینی و معماری واگرا در کشور رشد قارچی پیدا کرد که حتی ساخت شهر غیرهارمونیک با ساختمان های بلند متکثر در اروپا نیز انجام نمیشود که متاسفانه در ایران در طی سالهای کوتاه با سرعت رشد کرد.حال علوم مختلف روانشناسی پیشرفت کرده و متوجه تاثیرات مستقیم معماری خانه و شهر بر روی سلامت روانی افراد جامعه شده است. مسالهای که سالها قبل توسط حکمای ایرانی در شهرسازی رعایت میشد و باعث زندگی با نشاط مردم شده بود. اما متاسفانه این سالها به فراموشی سپرده شد و میشود گفت تاثیر آن نیز عیان شد.
🔺امروزه مشکلات شهرنشینی بازهی گستردهای از ناراحتیهای روانی چون: استرس، پرخاشگری، زودرنجی، افسردگی، بی حوصلگی و شکایات جسمانی را شامل می شوند(۱). سازمان بهداشت جهانی، محیط را بر سلامت روانی افراد تاثیرگذار می داند.(۲) تدابیر معمارانه، پاسخی مناسب از هزاران پاسخ موجود به خواستهها و نیازهای انسان است. ابعاد معماری شامل ترمیمکنندگی ذهنی و نشاطآوری، تحریک، انسجام، قابلیتهای محیطی و کنترل از طریق کاهش یا افزایش فشارهای روانی، قادر به تاثیرگذاری بر سلامت روان انسانهاست.(۳)
◀️
آنچه که آزاردهنده است برای توسعه شهری، معماری که بر اساس حفظ حیا، سلامت روانی و همبستگي اجتماعی بود را کنار گذاشتیم و دچار شهر سازی بی هویت و بیماریزا شدیم.
.
منبع:۱،۲،۳: شاهین اسماعیل و همکاران، کنگره بین المللی عمران و توسعه شهری،۱۴۰۲
✍عالیه سادات
_______________
🔴
#شکوه_زن_وزنانگی
https://eitaa.com/shookoohzan