به منظور استقبال از ماه مبارك رمضان
دهه آخر ماه شعبان المعظم را
دهه بهداشت و نكوداشت مساجد نامگزاری نموده اند:
نکته دوم:
نظافت در اسلام از جایگاه ویژهای برخوردار است. اهتمام به نظافت و پاکیزگی مساجد به عنوان پایگاههایی برای ابلاغ پیام اسلام نیز در روایات مورد تاکید فراوان قرار دارد. مسجد مکانی است که همه مومنان فارغ از تمامی مسائل گرد هم میآیند. نظافت و تمیزی مسجد میتواند به همه آنها روحیه ببخشد.از سویی گرد آمدن عدهای با وضعیت جسمانی و سلامت متفاوت نیاز به توجه بیشتر در امر سلامت را طلب میکند. همه مردم دوست دارند برای نیایش و عبادت، پا به محیطی بگذارند که در آن آرامش برقرار بوده محیطی پاک، معطر و خوشبو باشد.
در عین حال بحثی که در بهداشت مسجد اهمیت دارد، این است که جوانان امروز ما به زیبایی خود و مکانی که در آن زندگی میکنند اهمیت میدهند، بنابراین باید محیطی که در آن عبادت میکنند نیز از هر مکانی تمیزتر باشد.از این جهت نیز متولیان در امور مساجد باید کارهای مربوط به مسجد را طوری برنامهریزی کنند که مساجد ما آماده پذیرایی از این قشر باشند، چرا که آنان آیندهسازان جامعه محسوب میشوند.
هیچ آیینی به اندازه دین اسلام به تمیزی و زیبایی مسجد تاکید نکرده است در صدر اسلام نیز این وظیفه به عهده پیامبر گرامی اسلام نهاده شده بود تا خانه خدا را معطر کند.روایت معتبری در زمینه اهمیت پاکسازی مساجد، استحباب جارو کردن مسجد، خوشبوسازی فضای مسجد با استفاده از بخور، کندر، عود هندی، گلاب، مشک و... وجود دارد. همچنین روشن کردن فضا و تامین نور کافی در مساجد توصیه شده و از هر اقدامیکه موجب آلودگی صوتی در مساجد شود، دستور پرهیز داده شده است.
وقتی صحبت از بهداشت مسجد میشود، بهداشت وضو خانهها اولین نکتهای است که به ذهن میآید؛ هرچند در دستورات اسلامی توصیه شده افراد قبل از ورود به مسجد در خانه یا جای دیگر خود را پاکیزه کنند و وضو بگیرند، اما در هر حال وضوخانه و سرویس بهداشتی باید در هر مسجدی وجود داشته باشد.نظافت دائمی و مرتب دستشوییها و وجود صابون مایع در دستشویی از نکاتی است که باید به آن توجه شود. تهویه مناسب یکی از نکات بسیار مهم است که گاهی از آن غفلت میشود.
همچنین نظافت همیشگی و شستشوی گاه به گاه فرشها، استفاده از مواد ضدعفونی مناسب برای شستشوی گاه به گاه صحنها و وجود کفش کن مناسب یا کیسههای نایلون برای قرار دادن کفش نمازگزاران از مواردی است که در مساجد باید به آنها توجه شود.تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، رعایت بهداشت پذیرایی از قبیل سالم و پاکیزه بودن قند، قندان، استکان و دیگر ظروف و رعایت بهداشت فضای آشپزخانه و آبدارخانه از مهمترین مواردی است که باید در آبدارخانه مساجد مورد توجه قرار گیرد.
#طرح_فصل_بندگی
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه