🔴افزایش تجرد قطعی؛ کاهش تمایل یا کاهش توانایی ؟
آمارها خبر از افزایش سن ازدواج، و تجرد قطعی دارد. معضلات اقتصادی و توقعات جامعه، تمایل مردان برای ازدواج را کم کرده، همچنین حضور پررنگ زنان در اجتماع مانند دانشگاه، ادارات ومشاغل دیگر، افزایش سن ازدواجشان و توقعات بالای خانواده باعث کم شدن فرصت ازدواج شده است .
از سوی دیگر با افزایش هزینه زندگی، تأمین سخت مسکن، کمبود مشاغل مطمئن و جریانهای ناگهانی کشور و افزایش تفاوتهای فرهنگی و مشکلاتی مثل خیانت، حفظ زندگی مشترک را به دغدغه جدی تبدیل کرده است.
نگاه فرهنگی غلط و استفاده کمتر از مشاوران امین، باعث به بنبست رسیدن تعدادی از زندگیها شده است، که این هم باعث افزایش ترس مجردان و سختگیری خانوادهها شده است.
از پیامدهای معضل تجرد قطعی میتوان به تغییر هرم و ساختار جمعیتی کشور، احساس تنهایی و درماندگی، مشکلات سالمندی، واگویه حسرتهای گذشته و ... اشاره کرد که خود هر کدام تبعات جبران ناپذیری برای جامعه دارند .
⏪شکست برنامه های دولت و نهادهای مرتبط با تسهیل ازدواج جوانان، معضلات اقتصادی، افزایش بی اعتمادی و عوامل اجتماعی و فرهنگی مانند فردگرایی و منفعتطلبی، احساس رهایی و آزادی ، جوان همسری مردان و تمایل بیشتر به سمت روابط خارج از ازدواج از عوامل اصلی این معضل است .
وظیفه دولت ودستگاههای فرهنگی ایجاد بستر مناسب برای کاهش این معضلات است که متاسفانه مغفول مانده وگاها به بیراهه رفته است.
✍ اکرم عشقی (دانشپژوه دکتری مدیریت برنامه ریزی)
💥قرارگاه بصیرتی شهید مهدی کوچک زاده
➯@Bshmk33