☄🔥☄🔥☄🔥☄🔥☄🔥☄
🔥
☄
🔥
☄
#گناهان_کبیره ۱۰۶
مرگ طلبکار و بچه هاى کوچک
: اگر طلبکار کسى بمیرد و داراى اولاد کوچک باشد، اگر آن بدهى را در وجه آنها کارسازى نکند البته به مقدار سهام صغار، از خورندگان مال یتیم به شمار خواهد رفت زیرا به مرگ پدر اموالش به فرزندانش منتقل مى شود.
چشم درد امیر المؤمنین (ع)
: حضرت امیر المؤمنین (ع) به چشم درد سختى مبتلا شدند، بطورى که صداى نالۀ آن حضرت بلند شد، رسول خدا (ص) به عیادت ایشان آمده، فرمود: این ناله در اثر کم صبرى است یا شدت درد است؟ عرض کرد: هیچ وقت به این شدت دردى عارض من نشده بود. حضرت خبر وحشتناکى ذکر فرمود که امیر المؤمنین (ع) چشم درد را فراموش کرد: آن خبر این است:
خبر وحشتناک
: به درستى که عزرائیل وقتى که براى گرفتن جان کافرى مى آید؛ سیخهائى از آتش همراه او است؛ پس با آنها جان او را مى گیرد؛ پس جهنم صیحه مى زند؛ امیر المؤمنین (ع) راست نشست و گفت: یا رسول اللّه حدیثى را که فرمودید تکرار فرمائید که درد چشم را فراموش کردم از ترس این خبر! آیا از امت شما هم کسى هست که به این کیفیت معذب شده و بمیرد؟ فرمود: آرى؛ سه طایفه از مسلمانانند که این قسم جان مى دهند؛ حاکم ظلم کننده؛ خورندۀ مال یتیم بناحق: شهادت دهندۀ به دروغ .
احسان به یتیم
: چنانچه ظلم به یتیم عقوبتهاى دنیویه و اخرویه دارد همچنین احسان به یتیم هم داراى اجرهاى دنیوى و اخروى است مخصوصا نسبت به نگهدارى و تکفل یتیم هم روایات زیادى رسیده که به بعضى از آنها اشاره مى شود:
از حضرت صادق (ع) مرویست که فرمود: کسى که کفالت و محافظت یتیم نماید خداوند بهشت را بر او واجب مى فرماید: چنانچه جهنم را براى خورندۀ مال یتیم واجب فرموده.
و رسول خدا (ص) فرمود: من و کفالت کنندۀ یتیم باهم در بهشت خواهیم بود مانند این دو انگشت و اشاره به انگشت شهادت و انگشت وسط خود فرمود؛ یعنى بین من و او جدائى و حجابى نیست .
و نیز فرمود کسى که ولى یتیمى شود و ولایت خود را دربارۀ او خوب انجام دهد به او احسان کند و دست بر سرش بگذارد بعدد هر موئى که بر سر آن بچه است برایش حسنه اى نوشته مى شود و گناهى از او محو مى شود و درجه اى به درجاتش افزوده مى گردد .
و نیز فرمود: هرگاه یتیم بگرید براى گریه اش عرش خدا بلرزه مى آید، پس خداوند مى فرماید «اى ملائکه شاهد باشید هرکس او را ساکت نمود و راضى و دلخوش کرد بر من است که او را در قیامت خشنود نمایم» .
و از آثار دست کشیدن بر سر یتیم از روى ترحم، برطرف شدن مرض قساوت قلب است چنانچه در چندین روایت ذکر شده است و احادیث وارده در این باب بسیار و در آنچه گذشت کفایت است.
اولیاى صغیر
: پسرى که پانزده سالش تمام نشده و دخترى که نه سالش تمام نشده نسبت به مالش محجور علیه است یعنى هیچ نوع تصرفى در مال و ذمه اش نمى تواند انجام دهد و حق تصرف در اموالش و همچنین صلاحدید کارش منحصر به ولى او است ولى شرعى صغیر در مرتبه اولى فقط و فقط پدر یا جد پدرى او است و مادر یا جد مادرى و برادر و عموها و دیگران شرعا ولایتى ندارند.
در مرتبۀ دوم، یعنى درصورتى که پدر یا جد پدرى مرده باشند، ولى شرعى کسى است که پدر یا جد پدرى او را بر صغار قیم قرار داده باشند.
در مرتبۀ سوم، یعنى با نبودن پدر و جد پدرى و تعیین نکردن قیم، ولى او حاکم شرع است یا کسى که حاکم او را قیم بر صغار قرار دهد.
در مرتبۀ چهارم، یعنى درصورتى که حاکم شرع هم نباشد پس امر صغیر به عدول مؤمنین است که در محل خودش ذکر شده.
••࿐
@chadorbesarha