⭕️ بحران هویت فرهنگی شهر قم
🔸شهر قم در سراسر دنیا به عنوان یک شهر مذهبی و مرکز علمی جهان اسلام شناخته میشود. شهر های مذهبی نیز قواعد معماری، فرهنگی و تبلیغاتی مخصوص به خود را دارند به گونهای که اگر شما را با چشمان بسته بدون آنکه از مقصد خبر داشته باشید، در خیابانهای آن شهر رها کنند وقتی با در و دیوار و شهروندان آن برخورد میکنید و از نظر میگذرانید یک تصور معنوی و دینی در ذهن شما شکل میگیرد.
🔹یعنی با نگاه به ساختمانها، مراکز تجاری و بازارها، نحوه پوشش انسانها، نوع تبلیغات، بیلبوردها و المانهای شهری بدون اینکه نیاز باشد از کسی بپرسید خودتان هویت شهر را حدس بزنید.
🔸شهر قم سالهاست که به عنوان یک شهر مذهبی و علمی بدون هیچ برنامه جامع و سند راهبردی فرهنگی در حال تغییر و تحول و یک نوع بیهویتی به سر میبرد که تا چند سال آینده در صورت عدم اقدام جدی، شاهد استحاله کامل فرهنگی خواهیم بود.
🔹وضعیتی که به صورت خیلی نرم و گام به گام در سایه بیتوجهی و سهلانگاری مسئولان فرهنگی و شهری قم بوجود آمده و کنترل آن را از دست دستگاهها خارج کرده است.
🔸مهاجرت بیرویه به قم، توسعه مراکز تجاری با معماری ناهمگون با فرهنگ قم، توسعه بیرویه فست فودها و رستورانها با غذای غیرایرانی، ترویج معماریهای به سبک رومی، گسترش آپارتماننشینی، عدم حفظ نمادها و محلات اصیل شهر، گسترش بوتیکهای لباس نامناسب و... از عوامل تغییر هویت فرهنگی شهر قم بهحساب میآیند.
🔹بدون شک دستگاههای منفعل فرهنگی و شهری قم همچون شورای فرهنگ عمومی استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، اداره کل اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری، استانداری و... و نیز دستگاههای امنیتی و انتظامی استان در قبال وضع موجود سهیماند و باید پاسخگوی عملکرد خود باشند.
🔸وضعیتی که اگر جلوی آن با هوشمندی نهادهای مربوطه گرفته نشود، هویت شهر مقدس قم را از درون تهی میکند و خسارات جبران ناپذیری را وارد میسازد.
🔻🔻🔻🔻
@soleimaniqomi