❓متن پیام
سلام بر شما
شوهر من اهل دادن خمس و زکات و نماز و روزه و...نیست.
خودم شاغلم و مقداری پول (۱۲۰میلیون)در بانک دارم که هر ماه تقریبا نصف سود را به افراد فقیر و نیازمند میدهم . آیا دادن خمس بر من واجب است؟ و اگر واجب است چگونه و چقدر باید بدهم و چطور باید بدهم.
مرجع تقلید من اول امام بودن و الان رهبر معظم هستند
خودم مقید به نماز و روزه و... هستم آیا با توجه به شرایط شوهرم ، اشکال شرعی برای من وجود دارد یا ندارد (حلال یا حرام بودن خوراک و وسایل منزل و استفاده از اونها برای من در انجام عبادات؟
✅ پاسخ
۱) همه مراجع: خانم شاغل، باید خمس درآمد را بدهد ولى اگر مقدارى از آن را در نیازهاى زندگى خرج کرده باشد، تنها باید خمس باقى مانده را بدهد.
۲) به سود سپرده اگر از مخارج سال زیاد بیاید(با این که قسمتی از آن انفاق شود) خمس تعلق میگیرد.
اما اصل سپرده اگر از اموالی که متعلق خمس نیست تهیه شده مثل ارث یا هبه (به فتوای امام و رهبری) خمس ندارد و اگر از محل درآمد جمع شده، باید خمسش پرداخت شود.
۳) برای محاسبه و پرداخت آن به دفتر مرجع تقلیدتان مراجعه بفرمایید.
۴) نسبت به اموالی که از در آمد شوهرتان تهیه شده است باید توجه داشته باشید بسیاری از در آمد ها قبل از اینکه خمس به آنها تعلق بگیرد مصرف می شود چون در آمد ایشان تا وقتی به سر سال خمسی نرسیده باشد که خمس ندارد، اما اگر مجبور هستید در اموالی که یقین دارید خمس به آنها تعلق گرفته و خمس آن پرداخت نشده است، مصرف کنید(مثل خوراکی هایی که از در آمد سال قبل تهیه شده و تا سر سال خمسی مصرف نشده)،
باید از مرجع تقلیدخود اجازه بگیرید و در آنها تصرف کنید.
#خمس
📚
📚
⚜️
https://eitaa.com/abasaleh313EAR⛛⛛⛛