💠امام زاده عظیم الشأن حضرت موسی مبرقع، فرزند بلافصل امام جواد(ع) و برادر امام هادی(ع) است. مادر این بزرگوار، بانوی پاک و باعفت حضرت سمانه مغربیه(علیها السلام) بوده است.
🔹موسی فرزند امام محمدتقی، در سال ۲۱۴ ه .ق در خاندان علم و امامت و معدن فضایل و مکارم متولد شد. او تحت تربیت پدر بزرگوار خویش پرورش یافت و به کمالات علمی و معنوی والایی رسید؛ تا جایی که امام جواد(ع) در وصیت نامه خویش تولیت صدقات و موقوفات را به ایشان واگذار کرد و با این عمل اعتماد خویش به موسی مبرقع و مراتب عدالت و تقوای آن بزرگوار را بر همگان آشکار ساخت. موسی پس از شهادت پدرش، از محضر برادر عظیم الشأن خود امام هادی(ع) بهره جست و آن حضرت را به عبارت (بنفسی أنت؛ جانم به فدایت) خطاب می کرد.
🔸موسی مبرقع(ع) در سال ۲۵۶ه .ق به قم آمد و در ابتدا با مخالفت سران عرب که در قم بودند، مواجه شد. از این رو به کاشان رفت و مورد استقبال گرم حاکم و مردم کاشان قرار گرفت. پس از مدّتی به اصرار مردم و علما به قم برگشتند و بین مردم محبوبیت خاصی پیدا کردند
💎 محبوبیت ایشان در میان مردم قم سه وجه داشته:
1⃣ اول: آنکه ایشان معصوم زاده بودند.
2⃣دوم: اینکه آن بزرگوار چشمه ای از علوم کوثر فاطمی بود که تفسیر قرآن و احادیث را به طور مستقیم از امام معصوم به عنوان معدن علم الهی نقل می کرد.
3⃣سوم: آنکه ایشان همچون حضرت یوسف رخساره زیبا و جذابی داشتند که به هنگام عبورشان مردم دست از کسب و تجارت برداشته، به تماشای ایشان می ایستادند به همین دلیل ایشان نقاب و برقع به چهره مبارک می انداختند و از این جهت به (مبرقع؛ برقع کشیده) معروف گشتند.
🔹پس از گذشت مدّتی از اقامت موسی مبرقع در قم، دخترش بریهه و خواهرش زینب، امّ محمد و میمونه، دختران امام جواد(ع) بر ایشان وارد و مایه برکت و رحمت خداوند بر مردم گشتند. این بانوان بزرگوار پس از وفات در کنار حضرت معصومه(علیها السلام) به خاک سپرده شدند.
🔸موسی مبرقع(ع) پس از عمری تهجّد و خدمت و تبلیغ علوم اهل بیت(علیهم السلام) در شب چهارشنبه اواخر ربیع الثانی سال ۲۹۶ در قم وفات یافت و در مکان فعلی (منزل محمّد بن خالد اشعری) از اصحاب امام رضا(ع) مدفون گردید. بعدها یکی از نوادگان ایشان به نام احمد بن محمّد در کنار ایشان دفن شدند. جنب قبر مطهر ایشان چهل تن از اهل بیت و نوادگان موسی مبرقع به مرور زمان دفن شدند که همه آن بزرگواران از مقام علمی و تقوای بالایی برخوردار بودند، از این جهت آنان را (چهل اختران) نامیدند و مرقد مطهرشان هم اکنون به (چهل اختران) معروف گشته است.
◼️۲۲ربیع الثانی سالروز
#رحلت_حضرت_موسی_مبرقع تسلیت باد
📚حسین احمدی، نورٌ علی نور، ص۱۵
•••┈✾~🍃♥️🍃~✾┈•••
ایتا:👈
http://eitaa.com/darolqhorannoor
شاد:👈
https://shad.ir/noorqom