🌹دارالقرآن الکریم اصفهان 🌹
✨✨متن شماره : ۳✨✨
🌺 جزء بیستم : داستان قارون 🌺
💫💫💫💫
آیه ۸۲ - ۷۶ سوره قصص :
إِنَّ قارُونَ كانَ مِنْ قَوْمِ مُوسى فَبَغى عَلَيْهِمْ وَ آتَيْناهُ مِنَ الْكُنُوزِ ما إِنَّ مَفاتِحَهُ لَتَنُوأُ بِالْعُصْبَةِ أُولِي الْقُوَّةِ......
موسی در طول مبارزات خود با سه قدرت طغیانگر روبرو بود :
فرعون و هامان ، نشانگر زور و قدرت ؛
قارون ، نماد ثروت و سرمایه داری ؛
سامری مظهر تزویر و نیرنگ ؛
قارون ، ابتدا جزء مؤمنان و دانشمندان آن زمان بود و در خواندن تورات مهارت بسیاری داشت . اوایل از یاران موسی و جزء ۷۰ نفر اولی که همراه وی به کوه طور رفتند ، بود، ولی با ثروت زیادی که به دست آورد یکی از مخالفان وی شده ، سرانجام مورد خشم خدا قرار گرفت.
🌸قارون سابقه خوبی داشت ، ولی این امر، دلیل بر خوش عاقبتی نیست. او پسر خاله موسی هم بود ،ولی فامیل بودن نیز، دلیل بر موفقیت نیست .
مورد دیگری که باید در نظر داشت اینکه اگر کسی بد شد، قرار نیست بقیه افرادی که با او هستند، هم بد باشند.
🌿 ثروت بی اندازه اش، او را سرمست کرد، گروهی از افراد مؤمن قوم موسی ، او را نصیحت کردند:
1.در آنچه خدا به تو داده، آخرت را بخواه و در راهی که خدا تعیین کرده، صرف کن.
2. سهم و بهره ات را از دنیا فراموش نکن.
3. همانطور که خدا به تو احسان کرد تو هم همان کن.《وقتی به دنیا آمدی، هیچ نداشتی و خدا به تو احسان کرد، پس با احسان به دیگران لطف خدا را جذب کن》
4. مبادا امکانات دنیا، تو را فریب دهد و آن را در راه فساد خرج کنی که خداوند مفسدان و نیز کسانی که دلشان ، به پول دنیا شاد میشود را دوست ندارد .
5.راه رسیدن به آخرت کمک به مردم است ، با عشق، به سمت آخرت برو ، ولی دنیا را هم فراموش نکن.
🥀قارون با همان تکبر در مقابل این نصایح گفت:《من این ثروت را با علم خود به دست آورده ام و بهتر می دانم آن را در چه راهی مصرف کنم》.
خدا، در این آیه، او را تهدید به هلاکت نمود، تا از مجازات الهی ترسیده، توبه کند، ولی او متنبه نشد و همچنان در کبر و غرور خود باقی ماند، لذا در پایان آیه، هشدار نهایی به او داده شد که، هنگام عذاب الهی مجرمان، درباره گناهانشان، سؤال نمیشود، فرصتی برایشان نیست، مهلت توبه وجود نداشته و بلا و قهر خدا، آنها را در کام خود فرو می برد.
پس، سوال نپرسیدن در آخر آیه مربوط به دنیاست وگرنه، در آخرت از همه کارها سوال شده، به ریزترین آنها رسیدگی میشود.
🌾روزی قارون، ثروت خود را به نمایش گذاشت ، تا به ناصحان خود ، دهن کجی کند.این تظاهر ، بسیاری را تحت تاثیر قرار داد و شوق آنها را به دنیا برانگیخت. کسانی که طالب دنیا بودند، گفتند: ای کاش ما هم مثل آنچه قارون دارد، میداشتیم .
در این جریان، سه گروه امتحان شدند .
قارون و عوامل او،
دنیا طلبان
مومنان.
☘️کسانی که آگاه تر بودند ،گفتند: وای بر شما !چه می گویید؟ پاداش الهی برای کسانیکه ایمان و عمل صالح دارند بهتر است و نیز، برای کسانی که صابر بوده ، بر کمبودهای زندگی ، شکیبایی کرده ، مواظب دین و ایمان خود باشند و تسلیم صاحبان زر و زور نگردند.
🍂بنابراین بر پیروان دین اسلام واجب است که، با قرآن بیشتر آشناشوند . مال دنیا موقتی و محدود است، ولی در آخرت ابدی و نامحدود.🍂
🍃عالم واقعی، کسی است که جذب مادیات نشود و معنویت ها را در نظر بگیرد.
🌹 خداوند قارون و کل اموالش را به زمین فرو برد و هیچ کس، در برابر قهر خدا نتوانست به او کمک کند.
🍁نتیجه ظلم نابودی است. همه هستی ، ارتش خدا هستند، آب برای فرعون ؛ شن های بیابان برای نیرنگ آمریکا در طبس ؛
🌾ثروت وسیله نجات نیست کسانی که دیروز آرزو داشتند به جای او باشند، با دیدن این صحنه ، گفتند: 《وای بر ما! خدا رزق را بر هر کس از بندگانش بخواهد، وسعت میدهد، اگر آرزوی ما برآورده می شد، ما هم به زمین فرو رفته بودیم 》 🎍داراییها رزق نیست، آرزوی داشته های دیگران را نکنید، چون همه آرزوها، به صلاح ما نیست.
🍁کافر در این آیه، منظور کسانی است که خودخواه و مغرور باشند.
🌿 اگر هم خواستیم آرزویی کنیم، خوبی هایی همچون تواضع، تحصیل، خدمت به دیگران و...را آرزو کنیم نه مادیات را و هرگز، آه نکشیم ، چون معلوم نیست به نفع ما باشد یا نباشد.
🌷🌷🌷🌷
📚 : تفاسیر نور المیزان، نمونه، بهرام پور، فایلهای صوتی نور آقای قرائتی