💠راجع به حضرت ابالفضل العباس علیه السلام بیشتر بدانیم 👇
۱.امیرالمؤمنین علیه السلام خطاب به فرزند گرامی خود عباس علیه السلام فرمود:
◀️جلوتر بیا، عباس پیش روی پدر ایستاد و امام با دست خود شمشیری را بر قامت بلند او حایل نمود.سپس نگاهی طولانی به قامت او نمود و اشک در چشمانش حلقه زد و فرمود: گویا می بینم که دشمن پسرم را احاطه کرده و او با این شمشیر به راست و چپ دشمن حمله کرده تا اینکه دو دستش قطع می گردد.
۲.حضرت عباس علیه السلام ۱۴ سال و ۴۷ روز با پدر بزرگوارش امام علی علیه السلام زیست، حضرت قمر بنی هاشم علیه السلام ۱۴ ساله بود که پدرش امام علی علیه السلام در ماه رمضان سال چهلم هجری در محراب مسجد کوفه به شهادت رسید.
۳.وقتی امام حسن مجتبی علیه السلام مسموم شد و به شهادت رسید، حضرت عباس علیه السلام ۲۴ سال سن داشت که در غم از دست دادن برادر، بسیار متأثّر و اندوهگین شد.
عباس پس از آن و مانند همه دوران زندگی، همراه برادرش امام حسین علیه السلام بود. جوانی خود را صرف خدمت به اباعبدالله الحسین علیه السلام کرد.
۴.هنگام ازدواج سن حضرت ۲۰ سال بود. با لُبابه دختر عبدالله بن عباس (که پسر عموی پیامبر بود) ازدواج کرد.
۵.ثمره این ازدواج: ۲ فرزند به نامهای فضل الله و عبیدالله.
۶.برادران تنی حضرت عباس: عبدالله(25 سال) ، جعفر(19 سال)، عثمان(21 سال) که همگی در کربلا به شهادت رسیدند.
۷.نام مبارک قمر بنی هاشم عباس علیه السلام بنا بر حروف ابجد 133 است.
۸.اینکه به او ابوالفضل می گفتند: به خاطر یکی از این دو علت :
الف:پسری به نام فضل داشت.
ب: چون سراسر زندگی درخشان آن حضرت پر از فضل و فضیلت بود مگر نه اینکه ابوالفضل یعنی پدر فضیلتها بارها و بارها تجربه نشان داده اگر کسی برای برآورده شدن حاجت و رفع گرفتاری خود، پس از نماز روز جمعه 133 بار بگوید: «یا کاشف الکرب عن وجه الحسین، اکشف لی کربی بحق اخیک الحسین»:ای عباسی که اندوه را از چهره حسین برطرف ساختی، اندوه مرا به حق برادرت حسین برطرف کن؛ انشا الله حاجت او برآورده می شود.
۹.فضایل حضرت عباس علیه السلام :
الف: ادب: روایت شده حضرت عباس بدون اجازه در کنار امام حسین علیه السلام نمی نشست، پس از کسب اجازه مانند عبدی خاضع دو زانو در برابر مولایش می نشست. هیچگاه به خود اجازه نداد امام حسین علیه السلام را برادر خطاب نماید مگر اینکه در لحظه شهادت که فرمود ای برادر مرا دریاب .
ب: یقین: درجه بالای ایمان ویژگی است که کمتر در غیر معصوم ایجاد می شود.اما حضرت از همان کودکی یقین به وجود آفریدگار یکتای جهان داشت.
ج: وفا: وفای او نسبت به اهل بیت علیه السلام به غایت زیاد و درخور تحسین است. باقر شریف قریشی نویسنده عرب معاصر در کتاب «حیاة الامام حسین علیه السلام» می نویسد: در تاریخ انسانیت در گذشته و امروز، برادری و اخوتی صادق تر و فراگیرتر و باوفاتر از برادری ابوالفضل علیه السلام نسبت به برادر بزرگوارش امام حسین علیه السلام نمی توان یافت که به راستی همه ارزشهای انسانی و نمونه بزرگواری را در بر داشت.
د: دلاوری: دلاوری حضرت در حماسه کربلا و صفین.
۱۰.دو گونه شجاعت در وجود شریف حضرت عباس علیه السلام .
الف: شجاعت هاشمی و علوی از جانب پدرش.
ب: شجاعت عادی: از جانب مادرش ام البنین سلام الله علیها: زیرا که در میان تیره مادرش ، جدی پیراسته چون عامرین مالک بن جعفر بن کلاب بود.
۱۱.امتناع حضرت عباس علیه السلام از پذیرش امان نامه شمر:
شمر بن ذی الجوشن از قبیله ام البنین سلام اللهوعلیها مادر حضرت عباس علیه السلام ماموریت یافت که به حضرت عباس و سه برادرش امان نامه دهد.
عصر روز تاسوعا به نزدیکی خیمه گاه امام حسین رفت و فریاد زد خواهر زادگانم کجایند؟ امام حسین علیه السلام که منظور شمر را متوجه بود به برادران خود به ویژه حضرت عباس علیه السلام فرمود: پاسخ شمر را بدهید.اگرچه فاسق است ولی با شما قرابت و رابطه خویشاوندی دارد.
حضرت عباس علیه السلام به همراه برادرانش(عبدالله-جعفر-عثمان) نزد شمر حضور یافته و از او پرسیدند چه می خواهی؟ شمر گفت: شما خواهرزادگان من هستید.برای شما امان نامه ای از عمر بن سعد آوردم.
حضرت عباس علیه السلام پاسخ داد: بریده باد دستان تو و لعنت خدا بر تو و امان نامه تو.ای دشمن خدا، مارا فرمان می دهی که از یاری برادر و مولایمان حسین علیه السلام دست برداریم و سر در طاعت ملعونان و ناپاکان درآوریم آیا ما را امان می دهی ولی برای فرزند رسول خد صلی الله علیه و آله امانی نیست.به هر حال سپاه عمر بن سعد در این ترفند نابخردانه ناکام ماند.
📚منبع:محمد على ناصرى، مولد العباس بن على علیهالسلام، قم، انتشارات شریف الرضى، 1372 ش، ص 61 و 62.
#امام_حسین علیه السلام
#محرم
#تاسوعا
•┈┈••✾❀🏴🖤🏴❀✾••┈┈•
@Hamsaran_Beheshtii
•┈┈••✾❀🏴🖤🏴❀✾••┈┈•