🔺 آنچه در گفتوگوی برنامه «عیار» - سهشنبه 4 خرداد 1400 - گذشت:
👈 دکتر حسین حیرانی عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور:
🔰 با وزارت نیرو و صنعت برقی روبرو هستیم که به خاطر عدم اجرا شدن قوانین، یک بنگاه کاملا ورشکسته هستند و سالانه 8 هزار میلیارد تومانی کسری بودجه دارد.
🔰 بخش خصوصی تولید برق به خاطر عدم دریافت مطالبات از وزارت نیرو، به صندوق توسعه ملی بدهکار شده و این بدهکاری با تورم افزایش هم یافته است.
🔰 حتی یک قرارداد ساخت نیروگاه طی 4 سال از اجرای برنامه ششم توسعه بسته نشده است، توسعه این چهار سال یعنی 13 هزار مگاوات نیروگاههای گازی، مربوط به قراردادهای قبلی است.
🔰 حتی اگر تعهدنامه پاریس را هم در نظر بگیریم، نمیتوانیم بگوییم وزارت نیرو از روی عمد، توسعه نیروگاههای گازی را در دستور کار نداشته است بلکه هیچ سرمایهگذاری نیامده البته هیچ تحرک جدی برای ایجاد تمایل در سرمایهگذاران هم ندیدهایم.
🔰 وزارت نیرو باید با توجه به پیشبینیها، حداقل 8 هزار مگاوات برق ذخیره برای گرمای هوا و حتی استخراج رمز ارز در نظر میگرفت.در برنامه هفتم، 11 درصد جهش در برخی صنایع مثل فولاد پیشبینی شده، وزارت نیرو از الان باید به فکر تامین برق این صنایع باشد.
🔰 روسیه کشوری است با منابع فسیلی فراوان است ولی 20 درصد انرژی در این کشور از منابع تجدیدپذیر تامین میشود در حالیکه این مسئله در کشور ما کاملا به صورت فانتزی مورد توجه قرار گرفته است.
🔰 در همه جای دنیا پول بیشتری بابت برق از پر مصرفها میگیرند ولی در کشور برعکس است، شیب افزایش قیمت برای دهکهای پایین بیشتر و برای دهکهای بالا کمتر است.
🇮🇷
@davat114