فصل گرما و چله تموز تابستان در شهرستان کویری بشرویه که گرمای طاقت فرسایی را به دنبال دارد، برای مردمان نیک و خونگرم آنجا فصل برداشت برخی از محصولات و میوه های تابستانی است. لبخند امید و نشاط برلبان آفتاب سوخته این مردم، نشان از صفای درون و اعتقادات قلبی ایشان دارد. در این میان خانواده جهانیان، در روز هیجدهم تیرماه سال 1328 با لبانی خندان و چهره هایی خوشحال، شاهد تولد نوزاد این خانواده هستند. نام او را حسن گذاشتند.
شهید حسن جهانیان، دوران طفولیت را در دامان پرمهر و محبت مادر و دستهای پینه بسته پدر پرورش یافت و کم کم آواز زندگانی در شرایط سخت و با تلاش بی وقفه را از این والدین نیکوکار یاد گرفت. اعتقاد و دینداری و سخت کوشی، از اوصاف برجسته شهید بوده که جز در سایه تربیتی والدین میسر نمی شد. در سن پنج سالگی به مکتب خانه رفت و قرآن را با نوای کودکانه زمزمه کرد و یاد گرفت.
دوران ابتدایی را در زادگاهش به پایان رساند. پس از آن در امر کشاورزی با پدر همراه شد. در همه مجالس قرآن و دعا خوانی معروف بود و برای شرکت در این محافل سر از پا نمی شناخت. سال 1347 برای گذراندن دوره مقدس سربازی به بیرجند اعزام و پس از طی دوره آموزشی به اصفهان و مدتی را هم در پی کشمکشهای مرزی عراق با ایران در دوره ستمشاهی، عازم جبهه های غربی و کرمانشاه شد. در دوران سربازی هم با عشق و علاقه خاصی به اهل بیت (ع) به عنوان نوحه خوان و مرثیه خوان سربازها بود. پس از اتمام دوره سربازی به کار قبلی خود، یعنی همان کشاورزی روی آورد و در سال 1355 بنابه سنت حسنه رسول گرامی اسلام (ص) ازدواج نمود و صاحب 4 پسر و یک دختر شد. بعد از آن در حرفه جوشکاری مشغول شد.
بعد از اعلام شهادت آقا مصطفی خمینی، نوارهای ضبط شده و سخنرانیهایی که از قم وصول می شد، باجدیت گوش می کرد و در پخش اعلامیه های رسیده از سخنان امام (ره) به هر طریق ممکن فعالیت می کرد. شهید حسن جهانیان، نقش مؤثری در راه اندازی تبلیغات برعلیه رژیم پهلوی داشت و گاهی سلاحهای سرد و کاردها و شمشیرهای بزرگ می ساخت و بصورت رایگان در اختیار مردم انقلابی می گذاشت. او اولین کسی بود که در بشرویه و در صف اول تظاهرات شرکت می کرد و به عنوان انتظامات راهپیمائی، نقش فعالی را ایفا می کرد. پس از پیروزی انقلاب در شکل گیری کمیته انقلاب اسلامی، نقش اساسی داشت.
تلاش بی وقفه و سخت کوشی وی به همراه تعهد و دینداری، باعث شد که فرمانده بسیج بشرویه شود و در این راستا با جان و دل خدمت کرد. دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران خیلی از بسیجیان را به جبهه اعزام کرد و خود نیز یکی از دلاورمردانی بود که در صحنه های نبرد عشقبازی می کرد. دراین دوران علاوه بر فعالیتهای بسیج، به آوارگان جنگی نیز کمک می کرد و حدود 35 خانوار مهاجر از آوارگان خوزستانی را در بشرویه تحت سرپرستی خود قرار داد.
شهید حسن جهانیان، در مدت چهارسال که از جنگ گذشته بود، شاید مدت چهار ماه بیشتر در خانه خود حضور نداشت، تمام تلاش و هم و غمش، جنگ تحمیلی و عمل به فرامین امام راحل (ره) بود. سرانجام با سمت فرماندهی گروهان، در جبهه فکه، در تاریخ 6/2/1362 با خیل عظیم شهیدان همنوا شد و پیکر پاکش تا بیست و نهم آذرماه سال 1371 در منطقه جاماند و سپس تشییع و در گلزار شهدای زادگاهش به خاک سپرده شد. روحش شاد و یادش گرامی.
واحد بسیج دانش آموزی امام خمینی(ره)
✅کانال دانش آموز انقلابی بشرویه
@deb110