📳 پاسخ به شبههای پیرامون
#شهدای_گمنام
📛 چرا با وجود پیشرفت تکنولوژی و آزمایش DNA هنوز شهید گمنام داریم؟
❇️ پاسخ:
🔺۱. تشخیص فقط از طریق خانواده درجه یک:
اگر خانواده درجه یک شهید از دنیا رفته باشند، آن شهید بهعنوان شهید گمنام دفن میشود؛ چون تنها از طریق آزمایش از خانواده درجه یک میتوان هویت پیکر را مشخص کرد. تاکنون از حدود ۷۰ درصد خانواده معظم شهدای مفقودالاثر نمونهگیری شده است. تعداد قابل توجهی از والدین شهدای مفقود الاثر نیز رحلت کردهاند و امکان نمونهگیری DNA نیست.
🔺۲. دشواری آزمایش DNA بر اجساد پوسیده:
نهتنها در ایران بلکه در خارج از کشور هم روند استحصال DNA از جسم سخت همانند استخوانها و دندانها برای شناسایی بسیار دشوار است خصوصا در دو حالت زیر:
الف. استخوان در محیطهای قلیایی مانند مناطق جبهههای جنوب باشد. (اکثر مفقودین دفاع مقدس در این مناطق هستند)
ب. جسم بمدت طولانی در معرض تابش آفتاب بوده باشد.
👈مثلا گاهی باید روی یک نمونه استخوانی کار کرد که ۳۰ سال در باتلاق و مرداب و یا در معرض مستقیم آفتاب شدید مناطق جنوبی کشور بوده که این مسائل باعث میشود که غشای اصلی سلولی آسیب ببیند؛ بنابراین باید حساستر و ظریفتر کار کرده و روشهای مختلف را بهکار گیریم و این موجب طولانی شدن مراحل کار آزمایشگاهی میشود.
🔺۳. تفاوت نمونههای استخوانی با خونی:
با توجه به میزان پیشرفت علمی کشورها و تجهیزات فنی در اختیار، روند شناسایی متفاوت است و معمولا از شش ماه تا مدتهای بیشتر بطول میانجامد.
سختی کار در نمونههای استخوانی چندین برابر نمونههای خونی است. خصوصا اگر این نمونهها مدت طولانی در شرایط نامطلوب قرار داشته باشند.
🔺۴. دشواریهای آزمایش DNA در سراسر جهان
این مسئله فقط مربوط به ایران نیست مثلا جنگ ترکیه و قبرس در سال ۱۹۴۷ میلادی ۲ هزار نفر مفقودالجسد شدند که در طول ۴۸ سال گذشته، فقط هزار نفر پیدا شدهاند و از آنها نیز تنها ۶۰۰ نفر ، آن هم با کمک آمریکاییها شناسایی شدهاند و مابقی حتی با کمک آمریکاییها، شناسایی نشدهاند. پس کشف استخوانهای مفقودین حتی با تجهیزات مدرن امروزی لزوما به شناسایی آنها نمیانجامد.
🔺۵. عدم همکاری بعضی خانوادههای شهدا:
بعضی خانوادههای شهدا برای اینکار همکاری نمیکنند این دو نمونه را ببینید تا با سختی اینکار آشنا شوید:
✔️خانواده یکی از شهداگفتند ما دنبال شهیدمان نمیآییم، چون ابراهیم، خود خواسته است پیکرش مانند حضرت زهرا (س) گمنام بماند و مشخص نباشد.
✔️و یا مادر یک شهید بهعنوان تنها بازمانده از خانواده حتی اجازه نداده بود از او نمونه خون گرفته شود. همچنین اطرافیان جرأت نمیکردند حرفی پیرامون فرزند شهیدش با او در میان بگذارند؛ چراکه صرفا همان گرفتن نمونه خون از این مادر، کافی بود تا حس انتظار و امیدش دو چندان شود و بر اضطراب و شرایط روحی اش تاثیر منفی بگذارد؛
☑️ بنابراین فوت والدین شهدا یا نبود اقوام درجه یک آنها و حتی عدم همکاریشان نیز مشکل دیگری است که میتواند در فرایند سخت و زمانبَر تعیین هویت شهدا از روی DNA تاثیرگذار باشد و باعث میشوند با وجود آزمایشات DNA، باز هم شهید گمنام داشته باشیم.
💠 در اینمورد بیشتر بخوانید؛
رازهای ناگفته از تفحص و تشییع شهدای گمنام در کشور👇
https://defapress.ir/563359
#شبهه
#به_سوی_ظهور
https://eitaa.com/dghjbbhg