فارین پالیسی: رقابت دو طالبان برای حکومت بر افغانستان- بخش دوم
🔹با توجه به ساختار رژیم ایران، میتوان گفت که حکومت بعدی طالبان، حکومتی کاملا مذهبی خواهد بود که بر اساس یک سلسله مراتب مذهبی سازمانیافته مدیریت خواهد شد و نه بر اساس یک وحشیگری بنیادگرایانهی فیالبداهه. رحمت الله نبیل (Rahmarullah Nbil)، رئیس پیشین دبیرخانه امنیت ملی افغانستان، مهمترین آژانس اطلاعاتی این کشور، گفت: «ایران خواهان این است که طالبان شبیه خودش باشد، کشوری اسلامی که روحانیون بر آن حکومت میکنند».
🔹حبیب آقا (Habib Agha)، فرزند سید اکبر آقا رهبر ارشد طالبان، به فارن پالیسی گفت: «دختران در صورت تمایل اجازه خواهند داشت به مدرسه و دانشگاه بروند. آنها میتوانند دکتر بشوند چون زنان به پزشک زن نیاز دارند، اما فکر میکنم نتوانند روزنامهنگار یا وکیل بشوند». وی تاکید کرد که زنان مادامی که حجاب دارند و موهایشان را میپوشانند نباید از سوی قانون مجبور به پوشیدن حجاب کامل (برقع) بشوند.
🔹به گفته حبیب آقا، طالبان احتمالا پخش شوهای تلویزیونی سرگرمکننده را متوقف خواهد کرد چرا که این برنامهها «جوانان را از مطالعه بازمیدارد و وقت افراد بزرگسال را هدر میدهد»، اما احتمالا باید فضایی برای گوش دادن به «موسیقی خوب» وجود داشته باشد. با این حال، تمام این فعالیتها باید تحت پایش وزارت امر به معروف و نهی از منکر باشد.
🔹احمد رشید (Ahmed Rashid)، روزنامهنگار و نویسندهی کتابی معتبر و جامع درباره ایدئولوژی این گروه، گفت که طالبان تلاش خواهد کرد سیستم اقتصادی اصلی کشور را حفظ کند تا بتواند از دسترسی خودش به داراییهای کشور حفاظت کند، اما درباره حقوق بشر چنین صیانتی وجود نخواهد داشت.
🔹«آنها دموکراسی را قبول ندارند، بنابراین چگونه میتوانند، مثلا، یک رهبر انتخاب کنند؟ آنها به پرسشهای بسیاری پاسخ نگفتهاند. فکر میکنم که آنها برای ورود به جامعه بینالملل و به رسمیت شناخته شدن به سختی تلاش کنند. اما تمام آنچه از حقوق زنان میگویند، حرف بیاساس است».
🔹«نسل جدیدی از افراد متعصب که از زندانهای افغانستان آزاد شده و زمانی را در گوانتانامو سپری کردهاند و تجربیات ناخوشایندی از غرب دارند، خطمشی بسیار افراطی برخواهند گزید. نسلهای جوانتر طالبان بیشترین سهم را در جنگیدن به عهده داشتهاند. آنها قیمت جانفشانیهایشان را مطالبه و از هرگونه امتیازدهی در برابر لیبرالیسم و مدرنیسم پرهیز خواهند کرد».
🔹روسیه، چین و پاکستان در حال حاضر نسبت به بازگشت طالبان به قدرت ابراز اعتماد و اطمینان کردهاند. اما بسیاری از کشورهای غربی به سختی میتوانند خودنمایی این گروه را به عنوان یک نیروی مقاومتی در برابر اشغال آمریکا هضم کنند، آنهم بدون اینکه این گروه بخواهد پیشینهی ستمگری و ترور داخلی خودش را بپذیرد.
ترجمه: بنیاد همکاریهای امنیت بین الملل تهران
#افغانستان #طالبان #اعتدال #شکاف_رهبری_و_بدنه
@dolatedin