•❀•
❔
#پرسش_و_پاسخ
💢 خطرِ داشتنِ آرزوى دراز
💠 پرسش :
آرزو ، رحمت الهى و قوام زندگى است و انسان، بايد از آن استفاده كند. چرا احاديث اسلامى در باره خطر آرزوى دراز ، هشدار دادهاند؟
🔸 پاسخ :
درست است كه آرزو ، نعمت است و سرمايه زندگى ؛ امّا اگر اين سرمايه درست مصرف نشود ، همانند همه نعمت هاى ديگر الهى ، به نقمتْ تبديل مى شود و موجب بدبختى و تيره روزى انسان مى گردد .
نخستين شرط بهره گيرى از نعمتِ آرزو ، معرفت است.
اگر كسى نداند در دنيا چه آرزوهايى عُقَلايى ، منطقى و دست يافتنى اند، عمر خود را صرف خيالات و موهوماتى مى كند كه هيچ گاه بدانها دست نخواهد يافت.
🔻در احاديث اسلامى، از يك سو جهل، حماقت، غفلت، آلودگى هاى اخلاقى و عملى، دنياپرستى و شقاوت به عنوان ريشههاى آرزوهاى باطل و نكوهيده، معرّفى شدهاند و از سوى ديگر، زوال عقل و از دست رفتن بصيرت، فراموشى زندگى پس از مرگ ، قساوت قلب، كوتاهى در انجام دادن كارهاى نيك و يا فراموش كردن آنها و افتادن در دام انواع فسادها و سختى ها و ناكامى ها، به عنوان آثار و زيان هاى آرزوهاى نكوهيده، مطرح گرديدهاند .
انسان در اثر نادانى ، چيزهايى را آرزو و طلب مى كند كه او را از نظر اخلاقى و عملى آلوده مى كنند، و آلودگى ذهن و جان نيز زمينه ساز جهل افزون تر و آرزوهاى خطرناك تر مى گردد، تا آن جا كه در كام مرگ، فرو رود. بدين ترتيب، هر چه آرزوهاى باطل انسانْ طولانى تر گردد، جهل و آلودگى و ناكامى او در زندگى بيشتر مى شود.
📚 دانشنامه قرآن و حديث ج۶ ص ۶۳
🌋
@doostibakhoda