متن نامهای که اخیرا حقیر به همراه بیش از ۴۰ نفر از همکارانم در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر محترم اقتصاد درباره اعطای تسهیلات کلان بانکها به کارمندان خود امضا و منتشر کردیم و اکنون منتظر پاسخ وزیر و اصلاح رویه اشتباه فعلی هستیم:
باسمه تعالی
جناب آقای دکتر همتی؛ وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی
سلام علیکم
🔸با عرض تبریک حلول ماه ربیعالاول، اخیرا در یکی از برنامههای تلویزیونی ضمن دفاع از وامهای کلان پرداختی بانکها به کارکنان خود، درباره «پرداخت بخشی از وام ازدواج بهصورت خرید کالا و اجناس» صحبت کردید که نقض واضح قانون بود. چراکه طبق ابلاغیه بند (ث) تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور- تسهیلات قرضالحسنه ازدواج باید بهصورت نقدی باشد.
🔹این درحالیست که طبق بخش نامه بانک مرکزی حداکثر ۱۵ روز پس از ثبتنام توسط متقاضیان، باید روند خدماتدهی آغاز شده و ضمن تعیین شعبه، ظرف ۱۰ روز پرونده تشکیل و مبلغ وام به حساب متقاضی واریز گردد.
🔸متاسفانه این نوع اظهارات توسط حضرتعالی، ثمرهای جز ناامیدی جوانانی که با هزار و یک امید برای ازدواج اقدام نمودهاند، ندارد. آن هم در شرایطی که حجم کل تسهیلات پرداختی ازدواج و فرزندآوری از کل تسهیلات پرداختی، تنها حدود ۳درصد است.
🔹لذا از شما بهعنوان وزیر اقتصاد دولت جناب آقای پزشکیان که همواره بهدرستی بر ارتقای شاخص عدالت تاکید کرده است، انتظار میرود بهعنوان وزیر اقتصاد بهجای ایجاد شائبه و ظن دفاع از منافع بانکها و کارتلهای اقتصادی متخلف، با جلوگیری از بنگاهداری بانکها توسط زیرمجموعههای اقماریشان و ریختوپاشها و هدررفت منابع عمومی در بخشهای گوناگون، بهدنبال احقاق حقوق مردم عادی و رنجکشیدهای باشید که برای دریافت حتی یک وام ساده، باید از هفتخان بانکها عبور کنند.
🔸ضمنا مطرحنمودن ایده غلط و پر اشکال جایگزینی کالا و لوازمخانگی بهجای وام نقدی، آن هم در شرایطی که کیفیت پایین برخی کالاها و قیمت بالای آنها مشخص است، چرخه رانت دیگری در بین تولیدکنندگان بیکیفیت را رونق میبخشد تا بتوانند در یک بازار غیررقابتی، محصولات خود را بهاجبار به بخشی از جامعه تحمیل کنند.
🔹و صد البته شما بهتر از هرکس دیگر میدانید که هر زوجی که برای دریافت وام ثبتنام اقدام میکند، بیشترین نیازش به مبلغ وام برای تامین نقدینگی لازم جهت خرید یا رهن مسکن یا سایر مخارج شروع به کار زندگی است که طبیعتا با دریافت لوازم خانگی، این مشکلات مرتفع نمیشود.
🔸در پایان به جنابعالی یادآوری میکنیم که اگر قرار است تحولی در وضعیت معیشت مردم شکل بگیرد، یکی از قدمهای اولیه آن تغییر نگاه مسئولان است.
🔹اگر وزرا و مسئولانی مانند شما اولویتشان را بر احقاق حقوق تودههای مردم بگذارند و در این مسیر با برخورد با بانکهای متخلف و کسانی که منابع عمومی را هدر میدهند به وظیفه خودشان عمل کنند، حتما در راه گرهگشایی از مشکلات مردم موفق خواهند شد که در این مسیر باید مراقبت شود که الگوهای غلط دهه ۹۰ مجددا تکرار نشود.
🔸از این رو ما در مجلس شورای اسلامی با دقت عملکرد شما و سایر مسئولان را رصد کرده و در صورت حرکت در مسیر قانونی و درست، شما و سایر همکارانتان را کمک میکنیم و در صورتی نیز که خدای ناکرده، مسیر اشتباهی در پیش گرفته شود، حمایت از مردم و بهویژه زوجهای جوان را وظیفه قانونی خود میدانیم.
🔹والسلام علی من اتبع الهدی
۱. مالک شریعتی
۲. امیرحسین ثابتی
۳. علی خضریان
۴. احمد راستینه
۵. عباس بیگدلی
۶. مهدی طغیانی
۷. ابراهیم عزیزی شیراز
۸. محمد منان رئیسی
۹. حامد یزدیان
۱۰. علیرضا عباسی
۱۱. میثم ظهوریان
۱۲. علی احمدی
۱۳. صدیف بدری
۱۴. علیرضا سلیمی
۱۵. محمدطلا مظلومی
۱۶. زهرهسادات لاجوردی
۱۷. موسی غضنفرآبادی
۱۸. فتحالله توسلی
۱۹. محمدتقی نقدعلی
۲۰. احسان عظیمیراد
۲۱. علی حدادی
۲۲. امیرحسین بانکیپور
۲۳. حسن حسننتاج
۲۴. سیدموسی موسوی
۲۵. عباس گودرزی
۲۶. سیدمحمد موحد
۲۷. غلامرضا شریعتی اندراتی
۲۸. حسینعلی شهریاری
۲۹. روحالله متفکر
۳۰. محمدرضا احمدی
۳۱. نادرقلی ابراهیمی
۳۲. علیاصغر نخعیراد
۳۳. علیاصغر باقرزاده
۳۴. فاطمه محمدبیگی
۳۵. ابراهیم رضایی
۳۶. حسین محمدزاده
۳۷. مجید دوستعلی
۳۸. پیمان فلسفی
۳۹. علی شیرینزاد
۴۰. سیدمرتضی محمودی
۴۱. سالار ولایتمدار
۴۲. روحالله نجابت
۴۳. فرهاد شهرکی
✍دکتر منان رئیسی
💠
@Dost_an