قطرات بارانی _ ۲۸۸۳
#پرسش
این که زن در منزل همسرش مهمان هست کدوم آیه به این موضوع اشاره داره؟
#پاسخ
۱ـ *هر اصلی* نیاز به *آیه* ندارد. برخی از *اصول* در ضمن اجرای *احکام شرعی* به مردم *تفهیم* شده است.
۲ـ برای انجام هر *معامله ای* (حتی برای *نذر* کردن) باید *خطبه* خوانده شود و در ابتدا *خریدار* باید بگوید فلان جنس را به این مقدار *خریدم.*
و *فروشنده* باید بگوید: (آن تعهد تو و این معاوضه را) *پذیرفتم.*
۳ـ در ازدواج *اسلامی،* باید *خطبه عقد* نکاح را ابتدا *عروس* بخواند و به *داماد* اعلام کند که: *من خودم را برای هر نوع *التذاذی* با *صداق* مورد توافق و برای *همیشه* یا *موقت* به نکاح و اختیار تو درآوردم.* (و خودم را نسبت به تو، *متعهد* نمودم، در إزاء اینکه تو، غذا و لباس و مسکن و أمنیت و رفاه نسبی مرا تا آخر عمر تأمین کنی.)
و *داماد* باید بگوید: *این نکاح و زوجیت (و آن مهریه و وظائف) را پذیرفتم.*
به استناد این خطبه ایجاب *زن* و خطبه قبول *شوهر* به نظر می رسد که زن *مهمان* شوهر خویش است.
۴ـ این *خطبه* و این *قرار* فقط برای ازدواج نیست بلکه در هر نوع *استخدامی* و در تمام کشورها، این *خطبه ایجاب* و *خطبه قبول* عملا رخ می دهد.
*معلم* و *کارگر* و *کارمند* و *وکیل* و *وزیر* ... ابتدا *توانائی* هایش را عرضه می کند و *کارفرما* هم در برابر کار این مهمانان، *دستمزد و عیدی و امکانات و پذیرائی* خاصی را در اختیار آنها قرار می دهد.
۵ـ حتی در *عبادت* و *بندگی* هم ابتدا *مخلوق* عرض ارادت می کند و بعد اگر بندگی آن عبد، صادقانه و درست و مورد *قبول* خداوند قرار بگیرد، رحمت و نعمت و برکت و یک یا چهار یا چند *باغ دل أنگیز!* به او می دهند.
جالب اینکه باید *هر روز هفته* خودمان را *مهمان* سفیران الهی اعلام کنیم.
👈واژه:
#خطبه #مهمان
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2