آقای مهرعلیزاده و دانشگاه تیلبرگ هلند
موضوع به ۲۵سال قبل برمی گردد. زمانیکه مرکز مطالعات مدیریت و بهرهوری ایران وابسته به دانشگاه تربیت مدرس به عنوان یک پژوهشکده اقدام به اعزام مقامات کشور برای تحصیل به برخی دانشگاههای اروپایی تحت عنوان دکترای ترددی ( پژوهش محور) کرد.
روش تحصیل هم اینگونه بود که ابتدا پذیرش مقدماتی می گرفتند بعد برای دفاع از پروپزال به دانشگاه می رفتند و در صورت تایید پذیرش قطعی میگرفتند.
یک استاد راهنمای ایرانی داشتند و یک استاد راهنما از دانشگاه مقصد. برای حدود ۱۰۰ نفر پرونده تشکیل شده بود. رئیس جدید پژوهشکده در دی ماه ۱۳۷۶ به دو دلیل تصمیم بر توقف این روش تحصیل مقامات گرفت.
یکم: خروج ارز از کشور
دوم: خروج اطلاعات مهم کشور
و هر دو اینها از طریق مقامات به بهانه پژوهش از کشور خارج می شد.
تصمیم بر این شد: افرادی که صرفا تشکیل پرونده داده بودند و افرادی که پذیرش مقدماتی گرفته بودند از دور خارج شوند. مقرر گردید برای این گروه کلاس های تقویتی گذاشته شود و در آزمون دکتری تربیت مدرس شرکت کنند و تنها افرادی که پذیرش قطعی گرفتهاند به تحصیل ادامه دهند. این تعداد حدودا ۲۰نفر بودند. ظاهرا آقای مهرعلیزاده از جمله آنها بود که از دانشگاه تیلبرگ پذیرش قطعی گرفته بود. در نهایت از این افراد فقط ۳ یا ۴نفر موفق به دفاع از پایان نامه شدند اما وزارت علوم به دلیل ترددی بودن، مدارک آنها را به عنوان هیات علمی در دانشگاهها قبول نکرد. ۴نفر هم پس از گذراندن کلاسهای تقویتی در دانشگاه تربیت مدرس ادامه تحصیل دادند.
اما دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه تیلبرگ هلند در سال حداکثر ۲ تا ۴بار به همراه استاد راهنمای ایرانی به آن دانشگاه برای ارائه گزارش میرفتند. لذا احتمالا این افراد سرجمع بیش از یک ماه در هلند نبوده باشد . تنها مشکل مقامات زبان انگلیسی بود که البته استاد راهنمای ایرانی جبران کردن اما از لحاظ مالی هیچ مشکلی نبود چرا که شهریه دانشجو- مقام از دستگاههای دولتی پرداخت می شد.از آنجا که بر اساس بررسیهای به عمل آمده، هیچ اثری از جناب مهر علیزاده در دانشگاه هلندی دیده نشده است ایشان میتوانند توضیح دهند که جزو کدامیک از گروههای ذیل است.
۱. برای ادامه تحصیل به ایران آمدند
۲. به هلند رفت و آمد میکردند اما موفق به گذراندن مقطع مورد نظر نشدند.