▫️ سوریه و مابعدالسوریه▫️
اول: فضای سیاست بین المللی بسیار پیچیده و واقع گرایانه است و نباید احساسی و مبتنی بر انگاره های ذهنی داخلی خودمان، پدیدهها و رویدادهای خارجی را تحلیل کنیم.
دوم: به عنوان مثال در موضوع علیه القاعده با آمریکا در افغانستان مذاکره کردیم. اما در جوهره و ماهیت خوی استکباری آمریکا هیچ اشتراک و شکی نداشتیم و نداریم.
سوم: در حوزه سیاست خارجی منافع ملی ایران بر سه اصل مصلحت، عزت و حکمت تنظیم می شود. به متخصصانی در حوزه سیاست خارجی که بتوانند این سه اصل را تبیین کنند و با شرایط مختلف تطبیق دهند؛ شدیدا نیاز بیشتر داریم.
چهارم: ایران حتی اگر منافعش در کوتاه مدت و بلند به خطر بیفتد، با مردم، ملت ها و افراد بی دفاع سرِجنگ ندارد.
حتی با فریب خوردههای داعش توصیه می شود طوری بجنگند که کمتر کشته شوند.
در دفاع مقدس همواره توصیه امام نیز عدم تعرض به مردم عادی در حملات هوایی بود.
در حمله موشکی ایران به سرزمین غصب شده فلسطین نیز همین راهبرد بوده و هست. و گرنه کیست که نداند، برای موشک فرقی نمی کند که دقیقا وسط فرودگاه نظامی فرود بیاید یا در قلب تل آویو!. در سوریهی امروز نیز هم.
وقتی ارتش قانونی سوریه مقاومتی ندارد، وقتی مردم سوریه از گروه تحریرالشام استقبال می کند و ... راهبرد، همان راهبرد است.
پنجم: سرعت و پیچیدگی تحولات سوريه منحصر به فرد بوده و هست. بنابراین اگر با تحلیل دقیق تبیین نکنیم، تحلیلهای ضعیف و بی اساس ما را دچار خطای محاسباتی خواهد کرد.
ششم: ایران قدرت بزرگمنطقه و جهان است. بنابراین با نگاه واقع گرایانه، منطقی و البته با نشان دادن ایرانِقوی حوادث و وقایع را روایت کنیم و از نشر روایت های احساسی پرهیز کنیم.
تا بعد ...
#سوریه
@ebrahimimahdi