☎️زنگ عبرت:
🔴 کرونا و فرصت نوسازی ساختارهای کهن
♦️محسن احمدی: کرونا نه اولین مسئله ملی و فراگیر است و نه آخرین خواهد بود. ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ما تا چه میزان برای مواجهه با اینگونه مسائل و بحرانها پویاست؟!
♦️ سیستم آموزشی کشور یک هفته است که تعطیل شده و محتمل است که تا پایان اسفند ادامه پیدا کند. این یعنی ساختارهای آموزشی کشور برای مواجهه با چنین بحرانهایی چابک نبوده و اساساً فکری نکرده است.
♦️ دانشگاه تهران تنها دانشگاهی است که اعلام کرد کلاسها تعطیل نخواهد شد و به صورت آموزش مجازی ادامه پیدا خواهد کرد؛ گرچه میدانیم نیمبند و پر از ایراد خواهد بود.
♦️ آموزشهای مجازی سالهاست در جهان جاافتاده است و به عنوان یک شیوه آموزش موثر هر روز پویاتر و پرمخاطبتر میشود. در کشور ما نیز برخی موسسات و دانشگاهها به صورت محدود به این خدمات ابتکاری را به کار گرفتهاند.
♦️ در شرایط کنونی که برگزاری کلاسهای حضوری مقدور نیست، سامانههای آموزش مجازی فرصت بزرگی برای جلوگیری از اختلال در نظام آموزشی هستند. هم وزارت علوم و هم وزارت آموزش و پرورش میبایست با نگاه بلندمدت، موضوع آموزشهای آنلاین و آفلاین مجازی را جدی بگیرند و بسترهای لازم برای استفاده دانشجویان و دانشآموزان را از این فرصت، فراهم کنند.
♦️بدیهی است رفتن به سمت آموزشهای مجازی و هدفمند، ضعف نظام محتوایی آموزشهای حضوری را هویدا خواهد کرد. بسیاری از مدرسان و معلمان ضعفهای کلاسداری و آموزشدهی خود را بیشتر درک خواهند کرد.
♦️امروز بهترین دانشگاههای دنیا همچون آکسفورد و ام.آی.تی بسیاری از آموزشهای خود را به روش مجازی برگزار میکنند. برای نمونه تنها دانشگاه مجازی وادلن در امریکا قریب به 47 هزار دانشجو دارد. تارنمای کورسِرا که یکی از معروفترین سامانههای آموزش مجازی دنیاست، 47 میلیون کاربر از سراسر دنیا دارد.
♦️ مسئله کرونا و موارد مشابه میتواند انقلابی در ساختارهای فرسوده و ناکارآمد آموزشی ایجاد کند.
🌍
eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍
sapp.ir/ebratha.org سروش