✳️معرفی کتاب
تفسیر ملاصدرا، مجموعهای است از تفسیر برخی سورههای قرآن به عربی از ملاصدرا (متوفی ۱۰۵۰ق). وی این تفسیرها را به صورت رسالههای پراکنده و در مدتی حدود بیست سال نوشت.
ملاصدرا قصد داشت تفسیری کامل و جامع بنویسد، ولی موفق نشد. وی در حدود ۱۰۴۰، کتاب مفاتیح الغیب لفتح خزائن العلوم المُبْرَأَة عن الشک و الریب را نوشت تا مقدمهای بر تفسیر جامع او باشد.
تفاسیر ملاصدرا به ترتیب سورههای قرآن تنظیم و در یک جلد، به کوشش شیخ احمد شیرازی به نام تفسیر ملاصدرا چاپ سنگی شد. سه بار نیز این رسالهها در هفت مجلد به نامهای التفسیرالکبیر و تفسیر القرآن الکریم به چاپ رسیده است.
ملاصدرا، رسایل تفسیری خود را در فواصل زمانی گوناگون نوشته است؛ مثلاً، در تفسیر سوره بقره، به تبعیت از مجمع البیان، بخش ادبی را از بقیه مطالب، که آنها را «معنی» نامیده، جدا کرده است. برخی دیگر از تفاسیر او مفصّل و به شیوه تفاسیر ذوقی عرفانیاند، بخصوص رساله هایی که در اواخر عمرش نوشته است.
ملاصدرا عالم را سه گونه (دنیا، آخرت و عالم الاهیت) میدانسته به همین علت، او از کسانی که تفسیر قرآن را فقط محدود به بحثهای لغوی و ادبی و قرائت و نقلِ روایت میدانند، انتقاد کرده و آنان را اهل القول و العبارة خوانده است.
ملاصدرا در موارد بسیار، برای تفسیر آیات، از دیگر آیات استفاده کرده و...
http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource/39176/%D8%AA%D9%81%D8%B3%D9%8A%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86-%D8%A7%D9%84
#معرفی_کتاب
✳️
@elmi_shiraz