🌹🍃〰〰〰〰
✅اهداف تحقیق را چطور بنویسیم؟
تا حالا شده که با تفنگ بادی نشونه گیری و شلیک کنید؟ منظورم همون تفنگهاییه که برای شکار (!) گنجشک و کلاغ و گربه و قوطی نوشابه و سایر هدفهای استراتژیک (!) دم دست مردمه!!! کالیبر این تفنگها معمولا 4.5 یا 5.5 میلیمتر و ساچمه اونها از نوع تفریحی و از جنس سربه . برای شلیک، فاصله تا هدف، برای مردان و زنان 10 متره . یعنی بیشتر از این تیرتون به هدف نمی رسه!!! اگه این تفنگها رو تجربه کرده باشید، متوجه می شید که اگه هدف مقابل را درست در جلوی مگسک نبینید، نمی تونید بزنیدش و اگه فاصله اتون دور باشه یا درست مقابل هدف نایستید هم نمی تونید هدف رو بزنید.
مثال بالا نشان دهنده سه نکته خیلی مهمه:
1. هدف باید مشخص و قابل تشخیص باشه(" یعنی از مگسک بتونید دقیقا ببینیدش).
2. هدف باید قابل دسترس باشه( یعنی فاصله شما از هدف تا جایی باشه که بتونید با تفنگتون بزنیدش).
3. نحوه دستیابی به هدف باید تحت کنترل خودتون باشه ( درست بایستید و در مقابل هدف قرار بگیرید).
حالا از این توضیحات می خوام وصلتون کنم به بحث پژوهش. سه نکته بالا باید در تعیین اهداف هر پژوهشی لحاظ بشه و یادتون باشه و باز تأکید می کنم که یادتون باشه: اهداف شما از مسئله تحقیق شما استخراج می شه. یعنی تا مسئله پژوهشتون معلوم نباشه، نمی تونید اهدافتون رو بنویسید. اهداف شما ارتباط نزدیک و تناتنگی با بیان مسئله شما دارند.
همونطور که می بینید باز رسیدیم به «مسئله تحقیق» که به نظر من اصل و ماهیت هر تحقیقی به اون وابسته است و نوشتن اهداف تحقیق باید با تکیه بر آن نوشته بشه! پس یادمون باشه که هدفهامون باید در نهایت به مسئله تحقیقمون جواب بده، پس توجه داشته باشیم که توصیف جامعه تحقیق نمی تونه جزء اهداف تحقیق باشه مگر اینکه مسئله تحقیقمون اصلا به توصیف جامعه مورد مطالعه مربوط باشه. پس اگه می خوایم ارتباط متغیری مثل مدیریت دانش را با بهره وری سازمانی بسنجیم باید تمام اهداف اختصاصی ما حول این موضوع باشه و نوشتن هدف توصیف جامعه تحقیق ضروری نیست و نمی تواند جزء اهداف قرار گیرد.
#آموزش_پروپوزال
✳️
@elmi_shiraz