💠⭕️ 🅾قدم زنان از مسجد تاریخی درب کوشک(کوشک=استانداری) به سمت کوچه باروت کوب ها رفتم ، علاقه داشتم آثاری از کارگاه یا کارخانه باروت کوب ها یا(شاید) کارخانه توپ 💣ریزی که حول و حوش ابتدای قرن ۱۲ هجری خورشیدی به واسطه مرحوم قائم مقام فراهانی بهینه سازی شده بود و البته یادگاری از دوران صفویه است بیابم که البته راه بجایی نبردم.
💎 انگلیسی ها با فرستادن جاسوسی به نام
داوید ویلسون و خرابکاری هایی که این جاسوس با پرداخت دستمزد به مزدوران خود پرداخت نمود سعی در نابودی این کارخانه را داشتند.
🔺پیش از این نوشتاری پیرامون جنگ
#چالدران و شجاعت وصف ناپذیر سپاه ایران در جنگ با عثمانی مطالبی بعرض رسید.
سپاه عثمانی، به توپ و تفنگ مجهز بود ولی سپاه ایران مجهز به اسلحه 🗡شمشیر و🏹 کمان بود و حتی با وجود برخی عقب نشینی های سپاه عثمانی ، غنیمت جنگی توپخانه اهمیت چندانی در سپاه ایران پیدا ننمود، شاید به علت کشتاری که توپخانه داشت غرور و جوانمردی ایرانی ها اجازه استفاده از این سلاح را نمی داد و شاید هم چون سپاه ایران به تحرک و رزمایش راهکنشی سریع اتکا داشت، توپخانه برای آنها دست و پاگیر بود.
♻️ در زمان شاه عباس صفوی،
#سلاح_جزایر و دیگر تسلیحات نسبتاً سنگین پایه گذاری شد که بدان اشارت خواهیم داشت. انشاالله.
✳️در بخش
#اندیشه_نظامی_ایران، نامی از
#قائم_مقام_فراهانی بعنوان اندیشمندان نظامی ایران اشاره شد، قصدمان بر این است، مبحث توپخانه و از جمله نقش مرحوم قائم مقام و نیز نقش بارز
#اصفهان را در این باره مورد بررسی قرار دهیم. انشالله.
منابع: رجوع به📙 صفویان ( امین بنانی،دارلی دران، دوبروین،سیوری، لکهارت،نیومن، کری ولش)؛ ترجمه و تدوین: یعقوب آژند، انتشارات مولی، ۱۳۸۰ صص ۳۲۳و ۳۲۴و ۳۳۱ .
رجوع به سیر استعمار انگلیس در ایران، ایرج کیا، انتشارات سفیر اردهال، ۱۳۸۷
و📚🗞📰📑📄📃📜
#توپخانه_دفاع_مقدس
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c0563901