🔵🔴
روش توسل به امام عصر علیه السلام از طریق عریضه نویسی
🌕 راه هاي توسل به امام زمان ارواحنا فداه گوناگون است ؛ گاهي حال انسان به گونهاي است که دوست دارد با زبان و لهجه و حال خود با آن عزيز و مولا درد دل و ترنمي داشته باشد و گاهي ترجيح مي دهد با دعاها و زياراتي که از طرف آن سرور و يا پدران گرامي اش به ما رسيده به آن حضرت متوسل شود.
و زماني عريضه نوشتن و عرض حاجت و خواسته خو د با نامه نگاري و عريضه نويسي را تر جيح مي دهد . هر کدام از اينها وسيله و راهي براي توسل و تقرب به آن عزيز مصر وجود و آرزوي دل همه انبيا و اوليا است .
گاهي انسان درد دل و حاجتش را با نامه نوشتن بهتر و راحت تر از گفتگوي مستقيم و بي واسطه بيان مي کند چنان چه گاه ترجيح مي دهد مطلبي را به کسي به وسيله تلفن بيان کند تا اين که رو در رو به او بگويد .
در واقع اولياي الهي حالات مختلف رواني انسان را در نظر گرفته اند و متناسب با آن ابزار و وسائل توسل مختلفي را به ما معرفي کرده اند.
🔹 از طرفي چون دستور عريضه نوشتن از طرف خود معصومين و در روايات مختلف آمده است شايد نکته و اثر خاصي در برآورده شدن حاجات داشته باشد که ما از آن آگاهي نداريم.🌹
🔴
روایت عریضه:
در کتاب بحارالانوار، بابی است تحت عنوان «کتابه الرقاع للحوائج الى الائمه صلوات الله علیهم و التوسل و الاستشفاع بهم فی روضاتهم المقدسه و غیرها» ؛ «باب نوشتن عریضه برای برآورده شدن حوائج به ائمه علیهمالسلام و توسل به آنها و طلب شفاعت از آنها در حرم آنها و موضوعات دیگر»
مجلسي (به نقل از مصباح کفعمي) نقل مى کند که هر که حاجتى داشته باشد، آن را در رقعه و نامه اى بنويسد و در قبور يکى از امامان (ع) بياندازد و يا آن را ببندد و مهر کند و از خاک پاک گل بسازد و نامه را در ميان آن بگذارد و در نهرى يا چاهى عميق يا گودال آبى بياندازد و آن نامه به حضرت صاحب الزمان (عج) مى رسد و آن حضرت عهده دار برآوردن حاجت او مى گردد.
🔺
تذکر مهم:
عريضه را مي توان در هر چاهي يا نهري يا گودال آبي انداخت و صرفا به چاه مسجد مقدس جمکران محدود نمي شود این چاه، علاوه بر این که هیچ قداست و موضوعیت شرعی ندارد، هیچگونه ارتباطی باوجود مقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز ندارد.
به بیان دیگر اینکه حتما عریضه باید در چاه موجود در جمکران انداخته شود هیچ دلیلی ندارد.
📚 منابع متعددی که سنديت عريضه در آن آمده است:
📕 بحارالانوار، ج 102، ص 234
📕 منتهي الامال، ص 334
📕 نجم الثاقب، ص 421
📕 بحارالانوار، ج 91، ص 28 و 29.
📕 صحیفه مهديه ص 457
📕 المصباح، ص531
📕 البلد الامين،ص227
📕 منهاج العارفين، ص448
🆔
@emame_zaman