ده راهکار عملی برای کنار گذاشتن غیبت
۱. دانش خود را زیاد کنید
اسلام دین متفکران است. انتظار میرود که ما به عنوان یک مسلمان در مورد دین خود بدانیم، تحقیق کنیم و آن را بشناسیم. مطالعه مباحث مطرح شده در دین اسلام در مورد غیبت کمک فراوانی به ما خواهد کرد.
همچنین مطالعه کتابهای خوب سبب وسعت نظر انسان، گسترش شناخت او و پرهیز از عادات بد میشود.
۲. از افرادی که در مورد دیگران صحبت میکنند دوری کنید
بعضی افراد هستند که اگر از دیگران صحبت نکنند چیز زیادی برای صحبت کردن ندارند. یکبار به دوستم در مورد عدم تمایل به غیبت کردن گفتم و او پاسخ داد: «پس در مورد چه چیزی باید صحبت کنیم؟» متأسفانه بسیاری از اوقات همینطور است. از گفتوگوهایی با کسانی که نمیتوانند غیبت نکنند اجتناب کنید حتی اگر یک یا دو دوست خود را از دست بدهید.
۳. به اماکنی که در آنجا غیبت میشود نروید
در محل کار شما حتماً جاهایی وجود دارد که شایعات در آنجا رد و بدل میشوند. رستورانهای دانشگاهها به مکانی برای انتشار شایعات شهرت دارند. در فضای مجازی و اینترنت نیز با استفاده از چترومها و نیز برنامههای ارتباطی مانند تلگرام، لاین و .. فرصت نامحدودی برای غیبت وجود دارد. از قرار گرفتن در فضاهایی که سبب میشود در معرض غیبت کردن قرار بگیرید، اجتناب کنید.
۴. سوالات هدایتکننده به سمت غیبت نپرسید
بسیاری از اوقات در درون خود میدانیم که سوالی را که میپرسیم به کجا ختم خواهد شد. از پرسیدن سوال در مورد فردی که در جمع غایب است اجتناب کنید.
۵. به محض شروع غیبت آن را متوقف کنید
اگر در موقعیت جدیدی هستند و افراد شروع به غیبت کردن میکنند، سریع اما مؤدبانه و با ملایمت به آنها اجازه دهید بدانند که شما نمیخواهید در چنین مکالماتی حضور داشته باشید.
ادامه پیام بعدی